Datum plaatsing: 14-10-2006 00:45:00

Wederom zonder punten: ADO - FC Twente 1-2

ADO Den Haag  heeft ook in de zevende competitiewedstrijd niet het gewenste resultaat kunnen behalen.

In de eerste helft was ADO de uitwedstrijd tegen koploper AZ nog niet vergeten en men begon dan ook met dezelfde instelling aan de wedstrijd. Ditmaal was FC Twente echter de tegenstander en die had dit seizoen nog geen uitwedstrijd gewonnen.  Den Haag kwam een aantal keren in de buurt van het Twentse doel maar het lukte niet te scoren. OF  Boschker zat er tussen OF men miste net het gelukt om de bal wel in de goal te krijgen. Door de blessures van  van Stefan Postma (been) en Josh Wagenaar (rug) moest derde keeper Robert Zwinkels het doel verdedigen en dat deed hij naar behoren. Hij wist in de beginfase een aantal maal een inzet van N'kufo te stoppen. In de 38e minuut wist Mols zich vrij te maken van zijn verdediger en te scoren. Eén minuut daarvoor was Christieen Kum bij een corner voor ADO geblesseerd en daarom werd hij in de 37e minuut vervangen door Saavedra. Kum blijkt achteraf een lichte hersenschudding te hebben.

De tweede helft was tien minuten oud toen bij een corner van FC Twente Stijn Vreven de tweede paal dekte en in een reflex de bal met zijn hand uit de goal sloeg. Dit was scheidsrechter Vink niet onopgermerkt gebleven en Stijn moest 'terecht' het veld met een rode kaart verlaten. Daarna was het voor  N'kufo  niet zo moeilijk om vanuit de toegekende penalty de gelijkmaker te maken. Op dat moment was de wedstrijd voor Den Haag gelopen. Den Haag ging wel door met voetballen, maar miste de overtuiging en het geluk om nog in de wedstrijd terug te komen. Tot overmaat van ramp wist Bakircioglü in de 74e minuut de 1-2 op het scorebord te zetten.

De komende wedstrijden (Utrecht uit en Ajax uit)) zal Den Haag zwaar moeten vechten om de broodnodige punten te halen. Maar Den Haag heeft steeds aangetoond tegen topclubs beter te spelen. Dus dat geeft hoop!