Datum plaatsing: 17-09-1928 21:45:00

UVV-ADO in slot minuten toch gelijk 3-3

Het goede begin van U.V.V. vorige week tegen Ajax had haar zeker moed gegeven voor de match tegen ADO welke zij in de slot minuten tot een gelijkspel wisten te krijgen

De wedstrijd, goed geleid door den heer Boekman, werd door een goede 5000 toeschouwers bijgewoond.

voor:  Van Doorn, Slingerland, P. v. Reenen, Kan,  Oosting

Beide elftallen waren zonder invaller. Na het begin viel al spoedig het zwakke spel der Haagsche middenlinie op.

De schijnbaar verzwakte Utrechtse combinatie heeft aan homogeniteit evenwel niet weinig gewonnen. Aan dit laatste schrijven we dan ook het succes van de Utrechtenaren en in Amsterdam tegen Ajax en in Utrecht tegen A.D.O. toe. Evenals Ajax heeft het laatste kwartier A.D.O. parten gespeeld. Een veilige 1-3 voorsprong, terwijl de Haagsche club steeds in den aanval was. heeft haar te kalm doen spelen. Daarbij komt. dat de Haagsche middenlinie vrijwel den geheelen strijd te kort schoot. W. Tap heeft zich daardoor meer op verdedigend spel toegelegd. Weliswaar heeft dit een voorloopig succes opgeleverd, doch toen hij na den voorsprong zich weer te veel in den aanval waagde, profiteerde de Utrechtsche voorhoede dadelijk van de ontstane leemte in de ruggegraat van de A.DO.verdediging.

In 3 minuten tijd was de voorsprong te niet gedaan. Wel opende A.D.O. direct een hevig offensief, doch U.V.V. liet zich het kostbare puntje niet ontnemen.  U.V.V. althans geeft het beste spel te zien. Het vlugge spel van de Utrechtsche aanvallen geeft A.D.O. handen vol werk en Quax, die al een paar maal aan den tand is gevoeld, wordt na goed samenspel van Van Doorn, v. Reenen en Kan, door laatstgenoemde gepasseerd. 1-0. W. Tap gaat hu rechtsbinnen spelen en steunt meteen de middenlinie, wat onmiddellijk van invloed is. A.D.O. komt er meer in. De aanvallen worden talrijker.

W. Tap schiet een paar maal zeer gevaarlijk. Als v. d. Pavert is gepasseerd, benut v. Eembergen de kans om gelijk te maken. Kort daarop zelfs is het 1-2, ofschoon het doel van A.D.O. ook een paar maal op het kantje af aan doorboring is ontkomen. De rust gaat met 1-2 in.

De tweede helft begint met een heftig offensief van A.D.O. taai verdedigen de geblokten, totdat van Eembergen A.D.O. met een zeer mooi doelpunt een schijnbaar veilige 1-3 voorsprong bezorgt. Dit heeft evenwel het bovenomschreven noodlottig gevolg voor. A.D.O. gehad. Van Reenen maakt zich uit een kluwen spelers vrij en verrast Quax. terwijl Slingerland 5 min. voor tijd uit een hoekschop den gelijkmaker maakt, 3-3. Verwoed wordt er de laatste minuten nog gestreden door A.D.O. om te winnen. U.V.V. om den stand gelijk te houden. Zelfs krijgt zij nog een kans om de Hagenaars te slaan. - Quax; is echter wel op zijn plaats. Met het gelijke spe! kunnen de Utrechtenaren tevreden zijn.