Datum plaatsing: 01-10-2006 16:25:00

Eindelijk een punt: AZ - ADO Den Haag 2-2

ADO Den Haag heeft in zijn zesde competitiewedstrijd van 2006-2007 dan eindelijk zijn eerste punt gehaald. In een spannende wedstrijd speelde ADO zeer knap gelijk in Alkmaar in het nieuwe stadion van AZ. Knopper en Mols scoorden voor ADO Den Haag.

ADO Den Haag startte zoals verwacht met Josh Wagenaar in het goal. De jonge goalie deed het prima en heeft bewezen dat ADO het vorig jaar goed gezien had. Vreven speelde voor Bakkati en Kum speelde voor Saveedra.

En ADO startte goed en agressief. Dat resulteerde in de vijfde minuut al in de 0-1 door een goal van Richard Knopper. Eindelijk wist Knopper dus daadwerkelijk van meerwaarde te zijn voor de ploeg die het zo moeilijk heeft. Zelfs de snelle 1-1 in de tiende minuut deerde de haagse formatie niet. ADO bleef overeind en legde een prima partij op de mat waarin beide ploegen kansen kregen. Mols was de eerste die het net weer raakte: tien minuten voor rust zette hij de 1-2 op het scorebord.  Vlak daarna had Mols de kans om de 1-3 te scoren, maar die miste hij jammerlijk.

Daarna was het uitzitten geblazen, AZ gingen aandringen en ADO kon het steeds moeilijker bijbenen. De angst speelde daarbij natuurlijk ook een rol. AZ had duidelijk zijn dag ook niet en speelde niet al te creatief . Het wam daardoor moeilijk door de haagse verdedigingsmuur heen. Vlak voor het Haags Kwartiertje was het dan zover: uit een vrije trap wist Kew Jaliens te scoren: 2-2.

Aan die stand zou niets meer veranderen, ook al had AZ tot het einde van de wedstrijd veel balbezit en kansen. Zelfs ADO Den Haag had nog kleine kansen, als ze iets nauwkeuriger de counters hadden uitgespeeld.

Al met al een positieve dag. Het eerste punt is binnen, ook voor de trouwe meegereisde  haagse aanhang een meer dan welkome verassing. Twee keer gescoord en het was alweer 360 minuten geleden dat we gescoord hadden, dus dat is ook mooi.  En: ADO verlaat door het behaalde puntje de laatste plek op de ranglijst en doet deze over aan Sparta Rotterdam. En dat mag van ons wel zo blijven!

Maar  het belangrijkste is toch wel dat het haagse team wederom streed voor elke meter en het voor het eerst dit seizoen NIET de kous op zijn kop kreeg. Goed voor het zelfvertrouwen en dat biedt perspectieven voor de komende thuiswedstrijd tegen FC Twente!

AZ  -ADO DEN HAAG      2-2 (1-2)