Datum plaatsing: 16-09-2006 00:15:00

ADO Den Haag opnieuw geen punten: RKC - ADO 1-0

ADO Den Haag heeft haar vierde wedstrijd op rij verloren. In Waalwijk ging het team van trainer Frans Adelaar in de slot fase onderuit en verloor nipt met 1-0. Met 0 punten uit vier wedstrijden staa

Vantevoren was duidelijk dat RKC - ADO een degradatiewedstrijd zou zijn. Tuurlijk: alle kenners zeggen dat zowel ADO als RKC goed genoeg is om in de eredivisie overeind te blijven, maar de feiten zeggen anders. De nummer 17 tegen de nummer 18 betekent: hier gaat het om de punten. En eerlijk is eerlijk: RKC wilde de punten harder dan Den Haag.

In het eerste kwartier stormde RKC naar voren en had ADO niets in te brengen. Het resulteerde in een levensgrote kopkans voor RKC door slecht dekken bij een standaardsituatie. Daarna bleef RKC drukken en had ADO maar weinig te zeggen. Bodde speelde wederom slordig en kon zijn leidende rol op het middenveld niet waar maken.

Aan het eind van de eerste helft, kreeg ADO iets meer balbezit en wist het zowaar middels aardig combinatievoetbal wat corners af te dwingen. Het snoeiharde schot van Tininho was van Haagse zijde het hoogtepunt van de wedstrijd.

In de tweede helft golfde het spel wat meer op en neer. Zowel ADO als RKC beseften dat er een winnaar van het veld moest komen en het zorgde voor een aantrekkelijke wedstrijd. ADO combineerde bij vlagen goed en Elia viel goed in.

Maar als je eenmaal in de hoek zit waar de klappen vallen, dan haal je dus niet je eerste punt op een avond als deze.

Uit een corner scoorde RKC in de 85e minuut de 1-0. En daar zou niets meer aan veranderen. En met de wedstrijden tegen PSV, AZ en Twente zou dat nog wel eens een tijdje zo kunnen blijven.

Reden voor Haagse supporters om een spandoek te ontrollen met de tekst ' Adelaar Vlieg Op'. De meer dan 300 haagse supporters waren er gewoon weer, maar op de eerste punten in de competitie 06-07 moet nog steeds gewacht worden.