Datum plaatsing: 19-08-2006 23:15:00

ADO Den Haag geeft winst tegen Heerenveen uit handen: 2-3

ADO Den Haag heeft haar eerste wedstrijd van het seizoen met 2-3 verloren. De Hagenaars stonden lange tijd met 2-1 voor, maar Heerenveen wist in de slotminuten van de wedstijd nog twee maal te scoren en bepaalde de eindstand op 2-3.

Dat Vandenbussche  pas in de 40ste minuut de eerste keer de bal achter zich in het net zag verdwijnen had meer te maken met het weinige geluk dat Den Haag  had dan zijn goede keeperswerk. ADO Den Haag  begon sterk aan de wedstrijd en had zeker in de eerste 20 minuten het beste van het spel en de beste kansen, maar men faalde in de afwerking of had net het geluk niet mee.  De goal van Aleksander Rankovic was dan ook meer dan verdiend. Nog geen minuut later kwamen de Friezen langszij door slecht uitverdedigen van Ferrie Bodde die de bal in de voeten van Paul Bosveld speelde, en die schoot van afstand hard in.

Ook de tweede helft was Den Haag beter en de penalty die Den Haag in de 58ste minuut mee kreeg was de kans voor Tininiho om Den Haag  wederom op voorsprong te zetten. De Brasiliaan faalde niet. Heerenveen  trainer Gert-Jan Verbeek deed daarna wat er van hem verwacht werdt en bracht in de 71ste minuut drie spelers in het veld waaronder de vrije trappen specialist Yildirim. Adelaar bracht op dat moment Mark  De Vries in het veld, waarbij het opmerkelije feit voordeed dat scheidsrechter Bossen wel Mols het veld liet verlaten maar daarop De Vries niet het veld in wilde laten komen. Den Haag liet zich daarna op haar eigen helft terug dringen. Door ingrijpen van de vierde man werdt hem deze blunder bespaard.

Door een makkelijk weggegeven  vrije trap op de rand van het strafschop gebied,  Bodde duwde zijn directe tegenstander weg en scheidsrechter Bossen vond dat zwaar genoeg om een vrije trap te geven, wist Heerenveen via Yilldrim weer op gelijke hoogte te komen. Daarop koos Den Haag de aanval en dan is het  zo dat achterin de gaten vallen en Den Haag onverdiend de 2-3 tegen kreeg.