Datum plaatsing: 03-08-2006 17:20:00

ADO Den Haag verliest in vermakelijk duel tegen Iraklis 4-5 (oefen)

ADO Den Haag heeft zijn oefenwedstrijd tegen het Griekse Iraklis met 4-5 verloren.

De Hofstedelingen kwamen tot 3 keer toe enigszins fortuinlijk op voorsprong, maar de Griekse formatie kwam niet om te verliezen en wist door een doelpunt in de laatste seconden nog de volle winst naar zich toe te trekken.

Toch was de wedstrijd wel vermakelijk. Beide ploegen speelden aanvallend en creeerden kansen. Ondanks het feit dat de hagenezen drie keer op voorsprong kwamen, waren het de grieken die feitelijk gevaarlijker waren. Los van de doelpunten werd er nog op paal en lat geschoten en misten ze nog enkele intikkertjes.

Het was dan ook met name de defensie van ADO die rammelde. De combinatie Martha en Saavedra zijn duidelijk (nog) niet sterk genoeg om in de eredivisie overeind te kunnen blijven.

Het was uiteindelijk nog een beetje triest dat er verloren werd. Rankovic zorgde namelijk in de 90e minuut voor de 4-4 stand. Lang kon daar niet van genoten worden, want uit een vrije trap kon een griek nog geen minuut later de 4-5 helemaal vrij inkoppen: 4-5

Pluspuntjes: Michael Mols (ouderwets sterk aan de bal en twee keer doeltreffend), DeLorge (goed inzicht, snel en een goed schot), Bodde (gedreven goede vrije trap).