20 JUT 38 5 11 22 26
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 12-05-2024 20:15:00

o21 2A: FC Volendam verpest eerste mogelijkheid Haags o21-feestje

ADO Den Haag o21 had afgelopen zaterdag de mogelijkheid om te promoveren naar het hoogste niveau in de o21-competitie. De thuiswedstrijd tegen FC Volendam ging echter met 0-2 verloren.

tekst: Glenn Duijzer

ADO Den Haag o21 zou bij een overwinning zeker zijn van promotie, maar de bezoekers waren zelf ook nog niet kansloos voor diezelfde promotie. Het werd een wedstrijd waarin FC Volendam vanuit een goed gesloten defensie in de omschakeling speelde. ADO Den Haag o21 speelde in de vertrouwde 4-3-3 opstelling en probeerde via de vleugels aanvaller George te bereiken.

Na een kwartier was er een interceptie op het Haagse middenveld na miscommunicatie en Myron Mau-Asam was er als de kippen bij om naar voren op te stomen. Zijn voorzet was net iets te scherp voor spits Quincy Hoeve en de bal ging voorlangs. In de daaropvolgende aanval veroverde Calvin Gustina de bal en stoomde op naar het Volendamse doel. Zijn inzet van buiten het strafschopgebied verdween net over de lat.

Combinatie
Minuten later was er een mooie pass van Lloyd Hendriks en Elijah Velland schoot van dichtbij op doelman Abdessalam Ouboumalne. De laatste kans voor de rust was wederom voor Velland. Ditmaal werd zijn inzet geblokt door een verdediger. De aanval werd opgezet via een mooie combinatie tussen Enoch George en Hendriks.

Na rust kropen de bezoekers wat vaker uit hun verdediging en dat leverde al snel een kans op. Uit een voorzet van Ibrahim el Kadiri was de Volendamse spits Hoeve net te laat bij de bal. Tien minuten na rust was het toch raak voor de bezoekers toen El Kadiri de bal langs de uitkomende Thijmen de Koning schoof: 0-1. Trainer Ervin Lee greep direct in en voerde een dubbele wissel door, acht minuten later gevolgd door nog een dubbele wissel. Na een langdurige blessure maakt Sofyan el Hannoudi zijn rentree voor ADO Den Haag o21. Zijn schot vanuit de tweede lijn ging rakelings over het Volendamse doel. Met nog twaalf minuten op de klok, maakte Caner Demircioglu aan alle Haagse hoop een einde door van dichtbij de 0-2 binnen te schieten. Om de malaise voor de geelgroenen verder te vergroten, viel Sacha Komljenovic zeven minuten voor tijd geblesseerd uit. Alle wissels waren al gebruikt, waardoor ADO Den Haag 21 de wedstrijd met tien man eindigde.

Opstelling ADO Den Haag o21
Thijmen de Koning, Keanu Does, Devyn Payne (55. Sofyan el Hannoudi), Sinan Özen, Nigel Owusu, Joey Brandt, Calvin Gustina (46. Jaydavon Haas), Sacha Komljenovic, Lloyd Hendriks (67. Sky Heesen), Enoch George (55. Kaj van Houwelingen), Elijah Velland (67. Issac Dijkhuizen).

Stand
De stand ziet er nu als volgt uit: ADO Den Haag 12-24 (22-12), NAC Breda 12-22 (26-20),    FC Volendam 12-20 (26-14) en Vitesse 12-19 (18-20).