19 DBO 38 8 9 21 33
20 JUT 38 5 11 22 26

Datum plaatsing: 29-04-2024 22:11:00

ADO Den Haag met pijn en moeite langs Jong Utrecht

Maandagavond won ADO Den Haag in de één na laatste uitwedstrijd van de competitie tegen hekkensluiter Jong Utrecht met 0-2 in een bijna leeg Galgenwaard. Beide doelpunten vielen in de tweede helft uit een standaardsituatie.

Trainer Darije Kalezic kon geen beroep doen op Van der Sande, Surmeli en Vigen die deze wedstrijd niet inzetbaar waren.
Ideho begon deze wedstrijd weer in de basis en werd als vleugelverdediger opgesteld zodat het systeem toch weer 5-3-2 was. Weer sterk verdedigend dus.

De eerste helft was niet echt spannend. Beide teams hadden wat kansen. Voor ADO waren er mogelijkheden voor Vlak, Veerman en Ideho maar die bleven zonder resultaat. Ook de schoten op het haagse doel door Sil van der Sande en Adrian Blake van de Domstedelingen leverden geen doelpunt op. Een minuut voor rust was de grootste kans voor Utrecht, die trouwens buitenspel was, bij de redding raakte Marsman geblesseerd. Maar hij was even later weer op de been bij de daarop volgende corner die hij wist te pareren.

Schalk bleef in de rust in de kleedkamer achter, zijn vervanger was Sellouki.

De tweede helft was van een ander kaliber dan de eerste.
Al aan het begin van de tweede helft was er een enorme kans voor Veerman die werd aangespeeld door Van Mieghem, maar de bal verdween naast het doel, zagen ook de 73 uitsupporters én de Grijze Reigers die voor het eerst naar een uitduel waren meegereisd.
De eerstvolgende kans voor ADO om op voorsprong te komen was een afstandsschot van De Bruin, maar het schot bleef zonder resultaat.
In de 65e minuut kwam Absalem in het veld voor Ideho.
Ook Jong Utrecht had een kans om op voorsprong te komen, een schot van Andersen  uit een vrije trap was bijna raak, maar Marsman wist de bal  over te tikken.  Amper van de schik bekomen kwam ADO op voorsprong door een penalty die door Veerman werd benut: 0-1. Scheidsrechter Wiersma wees naar de stip na een overtreding van Hardley op Sellouki die van eigen helft op het doel was afgestoomd. Hardley kreeg zijn tweede gele kaart en dus rood en ADO de penalty.
Op slag van het Haags kwartiertje wist Sellouki de voorsprong bijna te vergroten, maar de bal ging binnenkant paal. Uit de corner die daarop volgde kopte Waem de 0-2 in.
Tien minuten voor tijd werden Asante en Van Mieghem gewisseld voor Koudossou en Van Wolfgang.
In de 83e minuut  moest ook Finn de Bruin noodgedwongen van het veld vanwege kramp. Met een van pijn vertrokken gezicht ging hij naar de kant. Zijn vervanger, vervanger Dhoraso Klas, kwam pas in de 88e minuut in het veld om de officiële speeltijd vol te maken en daarna de drie minuten blessuretijd.

Drie punten in ieder geval, met pijn en moeite weliswaar, mee naar huis. Maar gezien de tweede  helft toch wel verdiend.
Vrijdag wacht de uitwedstrijd tegen NAC Breda.