19 TOP 37 10 3 24 33
20 JUT 37 5 10 22 25

Datum plaatsing: 21-04-2024 14:30:00

Vrouwenvoetbal: Verslag en foto's: ADO verslaat Feyenoord

ADO Den Haag Vrouwen heeft zondagmiddag een verdiende overwinning behaald op het vrouwenelftal van Feyenoord. Door doelpunten van Lobke Loonen en invalster Chloƫ Vande Velde werd de wedstrijd met 2-1 gewonnen.

Door het verlies vorige week zondag in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen doet ADO niet meer mee in de strijd om de Eredivisie Cup.

Afgelopen week kwam ADO Vrouwen met het nieuws naar buiten dat technisch manager Annabel Toorenburg en manager Karin Punt na jarenlange inzet voor de Vrouwentak van het voetbal van ADO Den Haag hebben besloten om aan het eind van dit seizoen afscheid te nemen van ADO Den Haag Vrouwen.

Vanmiddag werd het dan toch wel tijd voor wat positief nieuws. ADO, voor de wedstrijd op plek zes van de ranglijst speelde tegen de nummer acht, Feyenoord. Met een overwinnng op Feyenoord vanmiddag zou ADO in ieder geval in het linkerrijtje van de Azerion divisie blijven. En dat werd vanmiddag werkelijkheid.
In de derde minuut opende ADO al de score door een doelpunt van Lobke Loonen. ADO bleef overwicht houden en kwam na het doelpunt nog een paar keer tot de mogelijkheid van scoren, maar kon de voorsprong vooralsnog niet vergroten. De beste kans voor Feyenoord in de eerste helft was toen oud ADO Den Haag speelster Amber Verspaget vanuit een corner probeerde met een kopbal keepster Barbara Lorsheyd te verschalken, de bal belandde, gelukkig voor ADO, naast het doel.

ADO kwam ongewijzigd uit de kleedkamers. Feyenoord had wel in de rust wissels doorgevoerd. In de kleedkamer bleven Romee van de Lavoir en Dechamaily Loint achter voor Noelle van der Sluijs en Ziva Henry.
Zo snel als ADO in de eerste helft op voorsprong kwam, zo snel kwam Feyenoord in de tweede helft  op gelijkstand  door een doelpunt van oud ADO Den Haag speelster Celainy Obispo in de 48e minuut die daarmee de stand op 1-1 bracht.
In de 62e minuut werd Chloe Vande Velde ingebracht voor Nikki IJzerman. Feyenoord speelster Van der Sluijs was dicht bij een doelpunt met een kopbal, die echter niet in het doel van Lorsheyd terecht kwam. ADO invalster Vande Velde benutte een minuut later wel een kans, zij zette ADO met een fraai afstanddschot weer op voorsprong: 2-1!  Vijf minuten voor tijd werd er door beide trainers gewisseld. Vanessa Susanna verving  Manon van Raay en Feyenoord trainster Jessica Torna bracht Tess van Bentem in voor Sanne Koopman. In de extra tijd wisselde ADO nog Bo Vonk en Louise van Oosten voor Laura Dankelman en Cato Hordijk Pijnacker.

Drie zeer verdiende punten en een vijfde plek op de ranglijst voor de ADO Den Haag Vrouwen!

De volgende competitiewedstrijd staat op woensdag 1 mei op het programma. Dan spelen de ADO Den Haag Vrouwen tegen de Excelsior Vrouwen. De wedstrijd begint op 18:45u in het Van Donge & De Roo Stadion.