19 TOP 37 10 3 24 33
20 JUT 37 5 10 22 25

Datum plaatsing: 20-04-2024 18:25:00

Verslag en fotos: thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven levert slechts een punt op

ADO Den Haag heeft zaterdagmiddag in eigen huis met een 1-1 gelijkspel genoegen moeten nemen. Doelpuntenmaker aan Haagse zijde was Jerry van Wolfgang.

Trainer Kalezic besloot na het verlies vorige week vrijdag in de competitiewedstrijd tegen Helmond en de nipte winst (3-2) in de besloten oefenwedstrijd afgelopen week tegen jong AZ, de opstelling rigoreus te wijzigen. Vandaag startten een aantal basisspelers van afgelopen vrijdag Koudossou, Van Mieghem en Veerman op de bank. Van der Sande, Silvinho Esajas en Van Wolfgang namen hun plaats in.
Een verrassende opstelling dus waarin Timothy Derijck nog ontbrak, hij is nog niet van een blessure hersteld, Joel Ideho is dusdanig hersteld dat hij deze wedstrijd wederop op de bank plaatsnam. Jari Vlak ontbrak deze wedstrijd, hij was vrijdag vader geworden.

De uitwedstrijd eerder dit seizoen in Eindhoven eindigde in 1-1, het Haagse doelpunt kwam op naam van Henk Veerman.

De wedstrijd van vanmiddag kon rekenen op veel publiek, mede doordat het de ADO kids dag was. De activiteiten voor de kids rondom de wedstrijd vervielen echter  op het laatste moment door de weersomstandigheden, maar de wedstrijd ging natuurlijk wel gewoon door.
Na een aarzelend begin kwam ADO na zo'n tien minuten een paar keer in kansrijke positie, alleen het afmaken ontbrak.
In de 12e minuut werd Surmeli die een blessure opliep vervangen door Dhoraso Klas. De wedstrijd was een kwartier oud toen Van der Sande na een hoekschop de bal richting het doel van Brondeel kopte, de Brabantse doelman wist die aanval te pareren. Zo'n tien minutenn later was het wel raak: Van Wolfgang worstelde zich door de Brabantse verdediging, passeerde daarbij keeper Brondeel en schoot de bal in het lege doel: 1-0. Kort daarna was Schalk dicht bij een treffer, maar de doelman wist die te voorkomen. Eindhoven deed vooralsnog niet veel terug, alleen bij een inzet van oud ADO Den Haag speler Evan Rottier moest Marsman reddend optreden. Een vrije trap van ADO randje 16 net voor de rust werd niet goed benut, waarna een Eindhoven speler via de counter snel naar het doel van Marsman optrok, het leidde gelukkig niet tot een tegendoelpunt.

De tweede helft was 10 minuten oud toen Eindhovenspeler Limouri de gelijkmaker produceerde: 1-1. Kalezic wisselde in de 62e minuut Van Wolfgang voor Van Mieghem. Spanning was er in de fase daarna genoeg. Afstandsschoten van zowel Eindhovenspeler Limouri en Schalk aan de andere kant van het veld leverden behalve corners geen resultaat op. In de 78e minuut werden Van der Sande, Waem en Vigen vervangen door Veerman, Sellouki  en Ideho Het slechte spel bleef wel vermakelijk doordat ADO nog even aanzette maar de kansen niet kon afmaken. Zelfs in de 83e minuut ging de bal er niet in toen Veerman de bal voor het intikken had. Ook afstandsschoten van Ideho en Esajas leverden niet het winnende doelpunt op.

De volgende wedstrijd wordt op 29 maart uit tegen Jong FC Utrecht gespeeld.