20 JUT 36 5 9 22 24
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 07-04-2024 16:00:00

o21 2A: ADO Den Haag houdt in topper Roda JC na rust in bedwang

ADO Den Haag onder 21 won op De Aftrap de topper tegen Roda JC met 3-1. Hierdoor deelt de formatie van trainer Ervin Lee de koppositie in Divisie 2A nu alleen nog met NAC, dat in Breda Willem II klopte met 4-3.

tekst: Frans Leermakers

De thuisclub trad tegen het als nummer twee naar Den Haag gekomen Roda JC aan zonder de min of meer vaste steunpilaren Gylermo Siereveld en Finn de Bruin, die de avond tevoren al in Leeuwarden speelden met het eerste elftal tegen SC Cambuur. Het onder 21-team van ADO Den Haag had tegen Roda JC het lang niet zo gemakkelijk als in de eerdere ontmoeting in Kerkrade, die met 0-2 was gewonnen. Dit kwam voornamelijk, doordat de geelgroene équipe tussen de linies te veel ruimte liet. Hierdoor konden de bezoekers naar hartenlust zelfs tot aan de verdedigingslinie van ADO Den Haag combineren. Al in de vierde minuut leidde dit tot de openingstreffer, die Filip Janssen op zijn naam bracht: 0-1. De Limburgse spits zou ook nadien letterlijk en figuurlijk een doorlopend gevaar blijken. Echter, tot Kerkraadse treffers kwam het niet meer, omdat de Haagse defensie met de jonge centrale verdediger Sky Heesen aan het hoofd geen krimp meer gaf.

Aanvallend stelde ADO Den Haag er wel het één en ander tegenover. Vooral via de snelle rushes over links van de gedreven verdediger Ronald Boakye. In de zeventiende minuut bereikte hij met zijn voorzet de in de Limburgse doelmond opduikende Enoch George, die tekende voor de Haagse gelijkmaker: 1-1. Op slag van rust leek ADO Den Haag op voorsprong te komen, toen Sky Heesen uit een hoekschop richting het doel van Roda JC kopte. Doelman Dublin Boon was al een geslagen man, maar hij kreeg bijstand van rechterspits Joyce Nsingi, die op de doellijn staand de bal koppend retourneerde.

Na rust maakte ADO Den Haag het verschil. De ploeg van trainer Ervin Lee speelde compacter. De veldbezetting was nu zodanig, dat Roda JC niet meer het combinatiespel van het eerste bedrijf kon hanteren. Hoewel ADO Den Haag aanvankelijk van geluk mocht spreken, dat het in de 48e minuut niet op achterstand kwam. Brent Driessen joeg de bal uit een strafschop tegen de onderkant van de lat boven de Haagse doelman Ahmed Azmi. Scheidsrechter Giovanni Verhoeve besloot tot de stipnotering, nadat Niels Noordhoek zijn Limburgse tegenstander Emre Sefer Usta liet struikelen. Daarna was ADO Den Haag heer en meester.

In de 58e minuut was het opnieuw Ron Boakye, die Enoch George op maat bediende en hem in de gelegenheid stelde de 2-1 te realiseren. George kreeg daarna nog kans op zijn derde treffer na fraaie combinaties tussen Sacha Komljenovic en Issac Dijkhuizen. Lange tijd zag het ernaar uit, dat het eindsignaal van scheidsrechter Verhoeve zekerheid zou verschaffen over de Haagse zege. Echter, invaller Jaydavon Haas besloot anders en tekende na een fraaie rush in the dying seconds voor de eindstand van 3-1.

Komende zaterdag reist ADO Den Haag onder 21 naar Vitesse om de koppositie te verdedigen en zo mogelijk te versterken. Op Sportcentrum Papendal zal het beginsignaal klinken om 15.00 uur.