19 TOP 36 10 3 23 33
20 JUT 36 5 9 22 24

Datum plaatsing: 05-04-2024 21:55:00

Verslag en foto's: ADO weet na uitduel met sc Cambuur weer wat winnen is

ADO Den Haag heeft vrijdagavond in de uitwedstrijd tegen sc Cambuur met 0-2 gewonnen. Beide doelpunten vielen in de tweede helft en kwamen op naam van Henk Veerman en Dorasho Klas.

Trainer Darije Kalezic had één wijziging in de basisopstelling aangebracht ten opzichte van de wedstrijd vorige week tegen FC Groningen. Timothy Derijck was niet inzetbaar en daarom koos hij voor Gylermo Siereveld in de basis. Tyrese Asante en Bart van Hintum die vorige week niet inzetbaar waren begonnen vanavond op de bank. Jort van der Sande begon vorige week op de bank, maar had deze week teveel last van zijn enkelblessure waardoor hij vanavond ook niet inzetbaar was. Justin Ché komt dit seizoen door een knieblessure niet meer in actie voor ADO.

De thuiswedstrijd eerder dit seizoen tegen Cambuur eindigde in 1-2 winst voor Cambuur. Het doelpunt van ADO kwam toen door een benutte penalty van Henk Veerman tot stand.

De 9819 toeschouwers in het uitverkochte stadion met het eveneens uitverkochte uitvak zagen dat de thuisclub in de eerste minuten al flink aandrong en een hoekschop na een actie van Matthias Nartey al bijna tot een doelpunt leidde.
Ook een corner van ADO in de twaalfde minuut leverde geen treffer op, de Friese verdediging zorgde dat de kopbal van Schalk  uit de corner naast in plaats van in het doel van Yanick Van Osch ging. Het aantal mogelijkheden om op voorsprong te komen waren vooralsnog in het voordeel van Cambuur. De Haagse formatie kwam pas het laatste kwartier van de eerste helft op dreef. Een afstandschot van Schalk in de 30e minuut was een makkelijke prooi voor keeper Van Osch. De grootste kans van de eerste helft was toch wel van ADO. De verdediging van Cambuur werd vijf minuten voor de rust door Veerman op het verkeerde been gezet en Veerman legde aan, de bal rolde daarna langzaam richting het lege doel, maar werd  op het allerlaatste moment door Van Osch van de lijn gehaald. De stand bleef dus 0-0 en met die stand werden even later de kleedkamers opgezocht.

Beide teams begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. In de 50e minuut kwam ADO op voorsprong door een fraai schot van Veerman. Hij krulde de bal met een omhaal in het doel: 0-1. Zes minuten later was er een kans om via een corner de voorsprong te vergroten, maar de verdediging was dit keer alert. Even later was aan de andere kant van het veld Sekou Sylla dicht bij de gelijkmaker, maar Marsman wist de aanval te pareren.
ADO had overwicht en was een paar keer gevaarlijk vanuit corners en afstandschoten, maar het leverde, hoewel keeper Van Osch de bal een keer bijna uit zijn handen liet glippen, vooralsnog geen tweede Haagse treffer op.
In de 73e minuut werd Surmeli vervangen door Silvinho Esajas. In de 82e minuut wisselde Kalezic Koudossou, Absalem en Vlak voor Asante, Van Hintum en Klas. Cambuur zette in de laatste fase van de wedstrijd nog even aan, maar het leverde nauwelijks gevaar op. Sterker nog nadat Kalezic in de extra tijd Finn de Bruin in het veld bracht voor Alex Schalk, zette invaller Klas de stand op 0-2.

Een welkome winst na vier wedstrijden op rij niet gewonnen te hebben!

Volgende week vrijdag wacht de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport.