19 TOP 36 10 3 23 33
20 JUT 36 5 9 22 24

Datum plaatsing: 29-03-2024 21:59:00

Verslag en foto's: Directe promotie verder uit zicht na verlies tegen Groningen

ADO Den Haag heeft vrijdagavond de kans om nog mee te doen voor directe promotie aanzienlijk verkleind. De wedstrijd in het Bingoal Stadion eindigde in 0-2 voor de Groningers.

Vanavond stond er weer een zespuntenwedstrijd op het programma. ADO (nummer 4 op de ranglijst) moest daarin punten behalen in de wedstrijd tegen Groningen (nummer 3), dat nog de wedstrijd teggen FC emmen moet inhalen, om de twee directe promotieplaatsen in het zicht te houden. In september maakte Veerman in de uitwedstrijd tegen Groningen het enige en dus winnende doelpunt van de wedstrijd.

ADO putte zelfvertrouwen in de besloten oefenwedstrijd vorige week thuis tegen eredivisionist FC Volendam die in 4-0 (doelpuntenmakers Schalk 2x, Sellouki en Maikey Houwaart) voor ADO eindigde. De vraag was of ADO daarna het zelfvertrouwen behouden had, dat zou in de wedstrijd van vanavond moeten blijken.

Ten opzichte van de vorige competitiewedstrijd twee weken geleden uit tegen Telstar waren er vier wijzigingen in de basis. Asante, Ché en Van Hintum zijn geblesseerd en Van der Sande begon deze wedstrijd weer op de bank. In hun plaats startten Absalem, Koudossou, Vigen en Waem.

Voor de wedstrijd was weer een mooie lichtshow met de nieuwe led stadionlampen en natuurlijk ontbraken de fakkels en geelgroene rookpotten niet in het volle stadion, waarvan het uitvak uitverkocht was.

De Groningers begonnen sterk aan de wedstrijd en in de eerste minuten moest Marsman al redding brengen. ADO brak in de 8e minuut uit, de aanval werd tot corner verwerkt maar die leverde niets op.
Groningen drong aan en dat leverde in de 19e minuut een doelpunt op, Postema zette de stand op 0-1. Daarna werd de wedstrijd even stilgelegd omdat er een bekertje op het veld gegooid was. Na het doelpunt viel er eigenlijk niet veel meer te vermelden dan dat het spel van beide kanten rommelig was. Pas een paar minuten voor de rust zette ADO even aan, Vigen schoot echter ruim naast het doel van keeper Hidde Jurjus. De Groningse verdediging gaf in de laatste minuut extra tijd van de eerste helft door een onhandige actie een corner cadeau, maar ook die wist de Haagse formatie niet te benutten.

Beide ploegen kwamen na de rust ongewijzigd uit de kleedkamers. Het spel bleef rommelig en de grootste kans was voorlopig in de 53e minuut voor de Groningers, die net naast het doel van Marsman schoten. Daarna was er een kansje voor Veerman, maar zijn inzet verdween in het niets.Trainer Kalezic haalde in de 60e minuut Van Mieghem naar de kant, voor hem kwam Van der Sande in het veld. Zijn eerste balcontact in het veld was al bijna meteen raak, op aangeven van Koudossou schoot hij op het doel, keeper Jurjus moest redding brengen. De corner erna leverde niets op.

Groningen benutte de kansen wel. In de 66e minuut zetteThom van Bergen zijn club op 0-2 voorsprong. Op slag van het Haags kwartiertje kwamen Van Wolfgang en Silvinho Esajas voor Absalem en Vlak in het veld. In de laatste minuten van de officiële speeltijd werden Vigen en Koudossou gewisseld voor Sellouki en Houwaart. Het mocht allemaal niet baten Er zat helemaal niets meer in voor ADO, ook al zouden ze het hele Paasweekend door spelen. De stand bleef 0-2 voor FC Groningen.

ADO speelt volgende week vrijdag uit tegen SC Cambuur.

FC Groningen speelt maandagmiddag  de inhaalwedstrijd uit tegen Emmen. Roda, de nummer 2 op de ranglijst, die deze competitieronde vanavond niet in actie kwam, speelt uit tegen Jong PSV.