18 DBO 36 8 9 19 33
19 TOP 36 10 3 23 33

Datum plaatsing: 15-03-2024 22:03:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag ten onder tegen Telstar

ADO Den Haag heeft vrijdagavond in de uitwedstrijd tegen Telstar een teleurstellend verlies geleden. De stand werd 3-1 voor de thuisploeg. Het Haagse doelpunt kwam op naam van Jort van der Sande.

Na de topper maandagavond thuis tegen FC Dordrecht die in een 2-2 gelijkstand eindigde, moest ADO vanavond alweer aan de bak, om zicht te houden op directe promotie moest er gewonnen worden van de nummer 18 van de ranglijst, Telstar.
De thuiswedstrijd eerder dit seizoen tegen de' Witte Leeuwen' eindigde in 1-1. Doelpuntenmaker aan Haagse zijde was toen Henk Veerman.

Trainer Darije Kalezic had vanavond drie wijzigingen in de opstelling aangebracht ten opzichte van de wedstrijd afgelopen maandag. Koudossou, Vigen en Waem namen op de bank plaats. In hun plaats begonnen Asante, Van der Sande en Van Hintum.
Bij Telstar startte oud ADO Den Haag speler Cain Seedorf in de basis, op de bank zat oud ADO speler Yahya Boussakou.

Het uitvak, dat goed gevuld was, toonde in de hele breedte van het vak een 25 meter lang spandoek waarop de tekst zien was: Making all the noise

Voor de wedstrijd begon werd er een minuut stilte gehouden in verband met de deze week overleden oud speler Ted Immers van Telstar.

De eerste mogelijkheid om op voorsprong te komen was voor de thuisclub. Youssef El Kachati brak door de Haagse verdediging, maar schoot naast het doel van Marsman. Drie minuten later moest Marsman die ver voor zijn doel stond redding brengen op weer een uitbraak van de thuisploeg. In de dertiende minuut viel de eerste echte kans voor ADO te noteren, die bleef echter zonder resultaat.
Een minuut later kwam ADO op achterstand door een doelpunt van Gravenberch op aangeven van El Kachati: 1-0.
ADO moest alle zeilen bijzetten om een tweede tegendoelpunt te voorkomen, want de Haagse formatie werd meerdere keren op snelheid afgetroefd. Een kwartier voor rust leek Henk Veerman gelijk te maken, de bal belandde echter op de lat. Telstar trainer Landvreugd moest doelpuntenmaker Gravenberch na een blessure in de 35e minuut noodgedwongen wisselen voor Mees Kaandorp
Jort van der Sande maakte in de 37e minuut de stand gelijk: 1-1. Lang kon ADO daar niet van genieten, want de zojuist ingevallen Kaandorp zette Telstar vijf minuten later weer op voorsprong: 2-1. Het doelpunt kwam officieel op naam van Kaandorp, maar de bal leek het laatst in aanraking met Ché te zijn geweest. Het was weer tijd voor peptalk in de rust, want ADO moest hoe dan ook in de tweede helft de achterstand in winst ombuigen om directe promotie in zicht te houden.

Direct na de rust bracht Telstarspeler El Kachati verder in problemen. In de 47e minuut zette hij de 3-1 op het scorebord. In de 56e minuut paste Kalezic drie wissels toe. Naar de kant gingen Surmeli, Van der Sande en Asante. Hun ververvangers waren Van Wolfgang, Esajas en Absalem.
Veerman zag zijn kans op de aansluitingstreffer in de 59e minuut nadat de bal was aangeraakt door keeper Ronald Koeman op de lat uiteenspatten. De daarop volgende corner leverde niets op. In de 67e minuut kwam Sellouki in het veld voor Alex Schalk. In het Haags kwartiertje werd Van Hintum gewisseld voor Maikey Houwaart. Maar Telstar hield overwicht en ADO kwam er niet echt meer aan te pas, op een schot na van Houwaart in de vijfe minuut van de extra tijd, de bal belandde echter naast het doel.

De drie punten waren dus voor voor de thuisploeg. Een bitter verlies voor ADO vooral omdat de directe concurrenten FC Groningen en Willem II vanavond wonnen en ADO daardoor voorlopig met de vierde plek op de ranglijst genoegen moet nemen.

De volgende wedstrijd wordt op 29 maart gespeeld. In het Bingoal stadion zal er tegen concurrent FC Groningen gespeeld worden.