18 DBO 36 8 9 19 33
19 TOP 36 10 3 23 33

Datum plaatsing: 11-03-2024 21:55:00

Verslag en foto's: ADO buigt achterstand tegen Dordrecht om in gelijkspel

ADO Den Haag heeft maandagavond in eigen huis een 0-2 achterstand in een 2-2 gelijkstand weten om te zetten.

Na de belangrijke wedstrijd afgelopen vrijdag tegen de nr. 2, Roda JC, stond er vanavond weer een topwedstrijd op het programma. FC Dordrecht, die voor de wedstrijd begon de vierde plek op de ranglijst bekleedde, was vanavond de tegenstander. Bij winst zou ADO Den Haag Roda JC, die vanavond niet in actie kwam, op de ranglijst passeren.
Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd in Dordrecht in de gelijkstand van 2-2. De Haagse doelpunten kwamen op naam van Henk Veerman en Lasse Vigen.

Ten opzichte van de wedstrijd afgelopen vrijdag was er door trainer Darije Kalezic één wijziging in de basisopstelling aangebracht. Bart van Hintum begon dit keer op de bank en Henri Koudossou startte in de basis.

ADO Den Haag moest in het begin van de wedstrijd nog  warm draaien. Op twee hoekschoppen en een vrije trap na wist het team van Kalezic het de 'schapenkoppen' in de eerste fase van de wedstrijd vooralsnog niet echt lastig te maken. Hoewel ADO Den Haag wel overwicht had, kwam Dordrecht in de 14e minuut door een doelpunt van Sebaoui op voorsprong. Zoals de afgelopen wedstrijden kwam de aanval vanuit de counter en werd Marsman verrast door de snelle omschakeling: 0-1. ADO moest dus op jacht naar de gelijkmaker en een paar minuten later was er een kans toen Schalk Veerman aanspeelde, maar Veerman de voorzet niet in een doelpunt omzetten.
Zoals zo vaak werd ADO door de snelheid van de tegenstander afgetroefd. ADO Den Haag kwam in de 25e minuut goed weg toen Dordrecht weer via de counter naar het doel van Marsman optrok en Tsoungui van afstand schoot, de bal ging gelukkig voor ADO naast. Een paar minuten later werd een vrije trap net buiten de 16 door Marsman gepareerd. De 0-2 hing eerder in de lucht dan de gelijkmaker. En inderdaad in de 32e minuut was het raak. Een schot van Sebaoui werd door Marsman niet goed verwerkt en in de rebound schoot Suray de bal achter de ongelukkige doelman: 0-2.
Timothy Derijck kreeg in de 38e minuut na een overtreding geel van scheidsrechter Hensgens.
Vijf minuten voor de rust kwam ADO Den Haag weer terug in de wedstrijd. Alex Schalk schoot uit een corner raak: 2-1. Met die stand werd de rust ingegaan.

Vigen bleef in de kleedkamer achter, Van Wolfgang was zijn vervanger. De Haagse formatie weet de laatste wedstrijden in de tweede helft beter spel te leveren en een achterstand om te buigen in winst of gelijkspel. Dat werd nu ook door iedereen met een geelgroen hart min of meer verwacht.
En ja, in de 54e minuut was het al raak. Daryl van Mieghem verschalkte met een afstandschot vanaf zowat de middenlijn keeper Luca Plogmann die ver voor zijn doel stond: 2-2. Een minuut later had Veerman de 3-2 in de maak, maar keeper Plogmann wist dat te verhinderen. Het bleef spannend want ook Dordrecht had even daarna een dot van een kans die tot corner verwerkt werd  maar  geen resultaat opleverde. ADO had overwicht maar bracht zich door balverlies steeds in de problemen. Maar ook Dordrecht kwam in de problemen, door de wissels die Santoni -oud assistentrainer van ADO en nu in Dordtse dienst als hoofdtrainer- in zijn elftal aanbracht werd de snelheid van zijn team verzwakt.
Een paar minuten voor het Haags kwartiertje schoot Van Mieghem vanuit een vrije trap op de rand van het 16 meter gebied bijna raak.
Surmeli werd op slag van dat Haags kwartiertje gewisseld voor Silvinho Esajas. De wedstrijd bleef spannend door de vele mogelijkheden van beide teams om op voorsprong te komen. Een grote kans was er in de 80e minuut voor Schalk, maar keeper Plogmann stond hem in de weg.
Kalezic wisselde in de 82e minuut Matteo Waem voor Sellouki. Ook Absalem kreeg nog wat speelminuten ten koste van Koudossou. De stand bleef steken op 2-2, zodat ADO wederom een punt uit een topwedstrijd wist te behalen.

ADO staat met hetzelfde aantal punten (55) als Roda op de ranglijst, maar Roda heeft nog een wedstrijd tegoed. En ADO voelt de hete adem in de nek van FC Groningen dat vanavond won en met een wedstrijd minder met 54 punten op de vierde plek staat.

Vrijdag wacht de uitwedstrijd tegen Telstar.