19 TOP 36 10 3 23 33
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 10-03-2024 14:08:00

o21 divisie 2a: ADO raakt koppositie kwijt na gelijkspel bij FC Dordrecht

Door voor de tweede maal op rij niet te winnen is ADO Den Haag o21 de koppositie kwijt. Zaterdag kwam de formatie van trainer Ervin Lee bij het door Rick Hoogendorp getrainde FC Dordrecht niet verder dan 2-2.

ADO Den Haag, Rafael StruickVorige week bleef het thuis tegen Willem II  0-0. NAC, dat met 0-2 won bij sc Heerenveen, nam de eerste plaats in Divisie 2a over.

tekst: Frans Leermakers

FC Dordrecht manifesteerde zich allerminst als een hekkensluiter, maar maakte het ADO Den Haag uitermate lastig. Vooral in de eerste helft drongen de jonge Dordtenaren ver door in de Haagse defensie, die alle zeilen moest bijzetten om doelpunten te voorkomen. ADO Den Haag had aanvankelijk geen grip op de snelle tegenstoten van de gedreven spelende thuisploeg, die ook nog met spel via de vleugels behoorlijk veel ruimte creëerde. Weliswaar kenden de bezoekers een bijna vliegende start, toen Issac Dijkhuizen al in de achtste minuut de score opende: 0-1. Voor FC Dordrecht bleek de vroege tegentreffer een signaal om met nog hogere snelheid en verdubbelde dadendrang de stand gelijk te trekken. Dat lukte in de twintigste minuut, nadat doelman Mohammed Azmi de bal keerde bij een venijnige schuiver van Adrian Segecic. De terugspringende bal werd een prooi van Joey de Bie, die weinig moeite had voor 1-1 te zorgen.

In de zesentwintgste minuut nam ADO Den Haag andermaal een voorsprong via Rafael Struick. De Indonesische international profiteerde in de rebound, nadat de Dordtse doelman Tijn Baltussen een doelpoging na een combinatie tussen Enoch George en Issac Dijkhuizen bezwoer. Aan de andere kant dankte ADO Den Haag zijn moedige doelman Azmi, dat de thuisclub zelf niet aan een royale voorsprong was gekomen bij kansen voor Segecic en Stan Wassenaar.

Na rust werkte FC Dordrecht zich vrij snel langszij via De Bie: 2-2. Daarna pas slaagde het fysiek sterkere ADO Den Haag erin de thuisploeg grotendeels onder controle te houden en zelf aan enigszins creatiever werk toe te komen. Zo stichtte Enoch George serieus gevaar voor het Dordtse doel met een kopbal na een vrije trap van Finn de Bruin. Doelman Baltussen pareerde de Haagse kopkans bekwaam. Jaydavon Haas (in de 66e minuut ingevallen voor George) stond oog in oog met de 2-3, maar ook ditmaal bleef Baltussen overeind. De Dordtse doelwachter mocht daarentegen van geluk spreken, toen Elijah Velland een inzet op de paal zag eindigen. Ook de laatste mogelijkheid om te scoren was voor ADO Den Haag. Na een vrije trap van De Bruin mikte Kay van Houwelingen de bal naast het doel.

Komende zaterdag zet ADO Den Haag o21 de competitie voort met een thuiswedstrijd tegen Vitesse o21. Op De Aftrap gaat de bal om 15.00 uur rollen.