18 DBO 36 8 9 19 33
19 TOP 36 10 3 23 33

Datum plaatsing: 08-03-2024 22:03:00

Verslag en foto's: ADO morst punten in uitwedstrijd tegen Roda JC

Vrijdagavond speelde ADO een belangrijke wedstrijd tegen Roda de nummer twee van de ranglijst. Bij winst kon ADO die plaats veroveren en dichter in de buurt van koploper Willem II komen. De wedstrijd in Kerkrade eindigde in 2-2 en dus blijft ADO nog even op de derde plek op de ranglijst staan.

Een eventuele makkelijke overwinning leek het vooraf al niet te worden. Eerder dit seizoen werd het 0-3 voor de Limburgers in het Bingoal stadion.

ADO Den Haag trainer Darije Kalezic had vanavond twee wijzigingen in de opstelling aangebracht. In plaats van Jort van der Sande en Jerry Van Wolfgang begonnen Lasse Vigen en Alex Schalk in de basis.
Bij Roda begon Walid Ould-Chikh, de jongere broer van oud ADO Den Haag speler Bilal Ould-Chikh, in de basis.

Voor de wedstrijd begon werd er een minuut stilte gehouden voor de onlangs overleden oud international en oud bondscoach Kees Rijvers.
Na een aftastend begin van de wedstrijd waarin Roda de meeste mogelijkheden had om op voorsprong te komen was de eerste grote kans voor Rodaspeler Sejk die vanuit de counter naar het doel van Marsman optrok, maar het schot was een makkelijke prooi voor Marsman. De Limburgse club bleef overwicht houden en wist in de 31e minuut uit een penalty op voorsprong te komen. Scheidsrechter Higler had de bal op de stip laten leggen na een overtreding van Waem op Van der Heide in de 16 meter: Walid Ould-Chikh benutte de penalty: 1-0
Vijf minuten voor de rust zette Veerman op aangeven van Vigen de stand op 1-1. Met die gelijkstand werd vijf minuten later de kleedkamer opgezocht.

Beide teams kwamen na de rust ongewijzigd het veld in. Zoals vaker dit seizoen kwam ADO in de tweede helft beter in het spel. Toch was het Roda die weer op voorsprong kwam. In de 59e minuut was het Enrique Zauner die de 2-1 op het scorebord zette. Maar ADO zette de stand al gauw gelijk. Weer was het Veerman die de bal achter doelman Raatsie prikte, zodat de stand in de 61e minuut 2-2 werd.
In de 63e minuut kwam Koudossou voor Van Hintum in het veld. Zes minuten later ontsnapte ADO aan een doelpunt van Roda, Rodney Kongolo schoot de bal maar net over het doel van Marsman. In de 81e minuut verving Jort van der Sande de geblesseerde Lasse Vigen. Veerman had vijf minuten voor tijd zijn derde doelpunt in deze wedstrijd op zijn schoen, hij schoot echter naast het Limburgse doel. In de zeven (!) minuten extra tijd wisselde trainer Kalezic Van Mieghem voor Van Wolfgang. Een vrije trap van Roda buiten de 16 in de laatste minuut van de extra tijd bracht geen verandering in de stand. Maar de wedstrijd was nog niet afgelopen, Higler liet nog een paar minuten langer doorspelen en gaf Klas na een onbesuisde overtreding rood.

ADO houdt een punt over aan deze belangrijke wedstrijd.

Maandag wacht de volgende wedstrijd al. Dan speelt ADO in het Bingoal Stadion tegen FC Dordrecht.