19 TOP 36 10 3 23 33
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 03-03-2024 15:11:00

o21 Divisie 2: ADO blijft koploper ondanks 0-0 tegen Willem II

ADO Den Haag o21 is in de thuiswedstrijd tegen Willem II o21 niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. Met dat doelpuntloze gelijkspel kreeg de wedstrijd dan ook de enige terechte uitslag.

tekst: Glenn Duijzer

Beide ploegen waren meer bezig met het ontregelen van het spel van de tegenstander dan met het eigen spel. De ploeg van trainer Ervin Lee begon sterk aan de wedstrijd en zette de Tilburgers vast op eigen helft. Veel kansen leverde het niet op, behalve een tweetal pogingen van afstand. Het schot van Finn de Bruin ging naast het doel en de inzet van Sacha Komljenovic verdween over het doel.
Het laatste kwartier van de eerste helft was daarentegen voor de bezoekers. Zico Jamai Soree zag zijn schot op de vuisten van de Haagse doelman Ahmed Azmi eindigen. De indraaiende corner van Chip Engels ging maar net naast de kruising en een inzet van Per van Loon vloog over het doel.

Na de rust leek Enoch George de 1-0 te scoren, maar zijn inzet eindigde op de paal. Daarbij bleek zijn schot ook in buitenspelpositie werd geschoten. Enkele minuten later werd Komljenovic door verdediger Tijn van der Poel vastgehouden, waarbij beide spelers tegenover elkaar kwamen te staan. De zwak leidende scheidsrechter Omar Khalifa gaf beide spelers een gele kaart.

Fouten
De tweede helft kroop naar het einde toe, waarbij het wel duidelijk werd dat de ploeg die zou scoren, ook de wedstrijd zou winnen. Kansen werden er niet meer gecreëerd, de enige mogelijkheden die nog zouden volgen, kwamen uit fouten door de eigen ploeg. Zoals na zeventig minuten na een foute pass in de Haagse verdediging. Dit bood Soree de mogelijkheid om alleen op de Haagse doelman af te lopen. Zijn inzet eindigde in het zijnet. De laatste mogelijkheid was voor Kaj van Houwelingen in de extra tijd. Na een scrimmage voor het Tilburgse doel schoot de middenvelder hard in, maar zijn schot eindigde net naast het doel. Het was dan niet de wedstrijd voor de aanvallers, de verdedigers van ADO Den Haag o21 gaven nagenoeg niets weg. De Tilburgers wisten geen uitgespeelde kans te creëren.

Door het gelijke spel blijven de geelgroenen na vijf wedstrijden op de eerste plaats in Divisie 2. Achtervolgers FC Volendam o21, Roda JC o21 en NAC Breda o21 volgen op één punt. Op de laatste plaats in Divisie 2 staat het door Rick Hoogendorp getrainde FC Dordrecht o21, de tegenstander van ADO Den Haag o21 komende zaterdag. De aftrap vindt al om 11.30 uur plaats. Van onderschatting mag geen sprake, zijn want de oefenwedstrijd op 24 oktober 2023 ging thuis met 0-3 verloren.