19 TOP 37 10 3 24 33
20 JUT 37 5 10 22 25

Datum plaatsing: 17-02-2024 12:04:00

ADO Den Haag Vrouwen na strafschoppen uit de beker

De ADO Den Haag Vrouwen hebben vrijdagavond in het Bingoal Stadion de achtste finale van de KNVB beker nipt verloren van Feyenoord Vrouwen. Na een 1-1 gelijkstand vielen er in de verlenging geen doelpunten en werd de wedstrijd door strafschoppen beslist.

Nadat de eerste helft doelpuntloos was verlopen, scoorde Feyenoordspeelster Jada Conijnenberg in de 60e minuut het eerste doelpunt van de wedstrijd. Lang bleef het publiek in spanning. Zou ADO nog iets terug kunnen doen? Pas in de blessuretijd maakte Daniëlle Noordermeer (foto) de gelijkmaker. Vanwege de gelijkstand  werd de bekerwedstrijd verlengd.

De verlenging leverde geen doelpunten op en dus volgde de strafschoppenserie om de beslissing te forceren. Feyenoord benutte de penalty's beter dan ADO en daardoor zijn de ADOvrouwen helaas uit de beker.