19 TOP 37 10 3 24 33
20 JUT 37 5 10 22 25

Datum plaatsing: 16-02-2024 21:54:00

Verslag en foto's: ADO verliest in topper van Willem II

ADO Den Haag heeft vrijdagavond de KKD kraker verloren van Willem II, dat al in de eerste helft twee doelpunten maakte. Timothy Derijck maakte vier minuten voor tijd de aansluitingstreffer.

ADO Den Haag speelde vrijdag in Tilburg de topper tegen Willem II. Het was de wedstrijd van de nummer 1 en 2 op de ranglijst. Bij winst zou ADO nog maar twee punten verschil met de nummer 1 hebben.
Trainer Kalezic had 1 wijziging in de basis aangebracht ten opzichte van de wedstrijd afgelopen zondag. In de plaats van de geblesseerde Ideho stond nu Schalk opgesteld.

Voor deze wedstrijd was de autocombi een paar dagen geleden plotseling afgelast en moesten alle supporters van de busscombi gebruik maken. In het uitverkochte uitvak was voor de wedstrijd begon het volgende statement te lezen: Waar de angst regeert wordt de autocombi geannuleerd. Den Haag op bezoek, paniek bij de lokale driehoek.

Na een voorzichtig begin zette Willem II in de elfde minuut de voorsprong voor de Brabantse club op het scorebord door een doelpunt van Ringo Meerveld. Vijf minuten later werd de achterstand voor ADO groter, Jesse Bosch schoot het tweede doelpunt van de wedstrijd achter keeper Marsman. ADO had tot dusver niet veel in te brengen op twee corners na die niet goed werden benut.
In de 24e minuut kwam ADO goed weg, het derde doelpunt voor de thuisclub werd maar net door Marsman voorkomen. Er ontstonden daarna wat kleine irritaties met overtredingen tot gevolg. Scheidsrechter Alex Bos deelde een gele kaart uit Willem II speler Raffael Behounek na een overtreding op Veerman. ADO leek de laatste minuten van de eerste helft wat beter in het spel te komen, maar het spel was nog steeds niet het spel dat we de laatste tijd van ADO gewend zijn. In ieder geval was er nog een helft te gaan om het tij te keren.
Tijd dus voor de peptalk in de rust.

In de kleedkamer bleven Justin Che en Alex Schalk achter. Zij werden vervangen door Timothy Derijck en Jerry Van Wolfgang. Het spel was in het eerste kwartier na de rust aan beide kanten rommelig. De thuisploeg had nog steeds overwicht. Er was een heel klein kansje voor ADO, maar Van der Sande schoot de bal hoog over het doel van Joshua Smits. Na een corner in de 62e minuut schoot Waem naast. ADO kreeg gaandeweg wat meer vertrouwen en kreeg meer balbezit. Een afstandschot van Surmeli ging maar net over het doel. En amper een minuut later kwam de thuisclub goed weg toen de Tilburgse doelman een kopbal van Derijck wist te pareren. Een minuut voor het haags kwartiertje bracht Kalezic drie wissels in. Van Hintum, Asante en Vlak werden vervangen door Silvinho Esajas, Lasse Vigen en Sellouki.
Van Wolfgang had even later de aansluitingstreffer op zijn schoen, maar Smits hield nog steeds zijn doel schoon. Vier minuten voor het einde van de officiële speeltijd maakte Timothy Derijck de aansluitingstreffer: 2-1. Twee minuten later was Jort van der Sande heel dicht bij de gelijkmaker, zijn schot ging maar net langs het doel. De spanning steeg in het Koning Willem II Stadion in de vijf minuten blessuretijd toen ADO nog even verder aanzette, maar helaas de punten bleven in Tilburg achter.

Volgende week vrijdag speelt ADO thuis in het Bingoal Stadion tegen MVV.