20 JUT 37 5 10 22 25
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 10-02-2024 22:44:00

Oefenvoetbal: ADO onder 21 blijft baas over Scheveningen

In een aantrekkelijk oefenduel op Sportpark Houtrust met kansen over en weer won ADO Den Haag onder 21 met 0-3 van Tweede Divisionist Scheveningen. Bij rust leidde de formatie van trainer Ervin Lee met 0-1.

tekst: Frans Leermakers

Scheveningen presenteerde zich – met Lex Immers, Tom Beugelsdijk en Mitchel de Vlugt, die in het verleden uitkwamen voor ADO Den Haag – in de openingsfase als de iets dominantere ploeg. Dit leidde in de vierde minuut al tot een kans voor Jaimy Brunte, die de bal net over de lat mikte. Aan de andere kant moest doelman Mitchell Buijs handelend optreden na een kopbal van Sofyan El Hannoudi. De voorzet kwam van de ditmaal als linkerspits fungerende Indonesische international Rafael Struick, die voor het eerst in actie kwam na terugkeer van het toernooi om de Asia Cup in Qatar.

Struick bereidde met zijn snelle demarrages diverse kansen van de gasten voor en bezorgde zijn directe tegenstander Ruben Koorndijk geen gemakkelijke middag. Nadat Mitchel de Vlugt met een strak afstandsschot net over het Haagse doel had geschoten, kopte niet veel later Niels Noordhoek op zijn beurt de bal op de lat boven de Scheveningse doelman Buijs. Met een magnifiek afstandskogel opende Finn de Bruin dan in de 22e minuut de score: 0-1. Buijs voorkwam enkele minuten later een verdubbeling van de marge door een kopbal van Noordhoek onschadelijk te maken. Voor de toch al gevarieerde gang van zaken voorkwam doelman Thijmen de Koning aan de overkant de gelijkmaker van Mitchell de Vlugt ten koste van een hoekschop. Virgil Tjin-Asjoe passeerde de Haagse doelman even later toch, maar vanwege hands bij de voorbereidende actie, ging het feest niet door. In de 35e minuut stond Mitchel de Vlugt op het punt de score in evenwicht te brengen na een geolied lopende Scheveningse aanval. Op een voorzet van Jordi Strooker legde Barry Rog de bal koppend klaar voor de inkomende De Vlugt, maar zijn inzet ging voor het doel langs.

Wissels
Beide ploegen traden in de tweede helft aan met de nodige wissels. Elijah Velland was één van hen. Bij zijn eerste actie trof hij al doel. Met een strakke volley passeerde hij doelman Buijs in de verste hoek: 0-2. Trainer John Blok van Scheveningen gaf in de 63e minuut vier wisselspelers speelminuten. Deze verse krachten brachten geen verandering in het spelbeeld. De bezoekers hadden de wedstrijd praktisch volledig onder controle en verhoogden de score tot 0-3, toen in de 75e minuut Lloyd Hendriks in buitenspelpositie mocht doorspelen. Hij passeerde vervolgens dribbelend twee tegenspelers en bracht met een ferm schot buiten bereik van doelman Buijs de eindstand op 0-3.

Scheveningen vervolgt op zaterdag 17 februari de competitie met de uitwedstrijd tegen De Treffers. De ontmoeting in Groesbeek begint om 18.00 uur. ADO Den Haag Onder 21 heeft die dag geen competitieverplichtingen. Trainer Ervin Lee, die zeer tevreden was over het vertoonde spel van zijn team, zoekt met zijn staf nog naar een tegenstander. ,,Graag een tegenstander van het kaliber Scheveningen. Mijn jongens hebben het meest baat bij een tegenstander van zo’n niveau. Ik hoop echt, dat wij zo’n oefenpartner zullen vinden.”