19 TOP 37 10 3 24 33
20 JUT 37 5 10 22 25

Datum plaatsing: 06-02-2024 21:48:00

Verslag en foto's: Bekeravontuur na verlies van NEC in kwartfinale voorbij

ADO Den Haag heeft dinsdag de kwartfinale bekerwedstrijd uit tegen eredivisionist NEC verloren. De Nijmegenaren wonnen de wedstrijd met 3-0.

Vorig seizoen plaatste ADO zich ook voor de kwartfinale. ADO werd toen met een combinatieteam uit bij PSV met 3-1 uit de beker geknikkerd.

ADO en NEC troffen elkaar voor het laatst in seizoen 2016/2017 toen ADO ook nog in de eredivisie uitkwam. In dat seizoen speelde ADO trouwens ook een bekerwedstrijd uit tegen NEC. Die wedstrijd werd na strafschoppen door ADO gewonnen.

Bij de Nijmeegse club speelt sinds kort oud ADO Den Haag speler Tjaronn Chery. Hij kwam in de wintertransferperiode over van Maccabbi Haifa. Trainer Kalezic had twee wijzigingen in de opstelling ten opzichte van de competititewedstrijd afgelopen vrijdag tegen TOP Oss aangebracht. Lasse Vigen en Ideho moesten hun plek afstaan aan Henti Koudossou en Jari Vlak die vanavond zijn debuut maakte.

NEC zette al gauw de toon in de wedstrijd.
In de tweede minuut werd een corner verlengd door Koki Ogawa, waarna Marsman moest vissen: 1-0
NEC had daarna al snel kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar Marsman wist dat met goede reddingen te voorkomen. ADO kon er vooralsnog niet veel tegenover stellen. Na een overtreding op Justin Ché kreeg ADO een vrije trap die door Van Mieghem benut werd, maar geen resultaat opleverde.
Daarna volgde een mindere fase voor de thuisclub waar ADO van profiteerde en achtereenvolgens twee corners te nemen kreeg. Uit de rebound daarvan wist keeper Rob Roefs ternauwernood grip op de bal te krijgen.
Een overtreding op Van Hintum werd met geel en een vrije trap bestraft door scheidsrechter Pol van Boekel. De vrije trap leverde niets op. Wel had Ché in de rebound een grote kans om de stand gelijk te maken, keeper Roefs bracht echter redding. De rust werd met de 1-0 voorsprong voor NEC bereikt.

Beide elftallen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft.
ADO dat in het laatste gedeelte van de eerste helft al meer grip op de wedstrijd wist te krijgen, startte fel. In de 47e minuut werd Van Mieghem vanuit de counter aangespeeld die maar net naast het doel van Robin Roefs schoot.
Asante voorkwam enkele minuten later een treffer van NEC door de bal van de lijn te halen. Het was ook Asante die later het halve veld richting het Nijmeegse doel opstoomde en van afstand schoot, keeper Roefs wist het schot met zijn vuisten te keren.
NEC wisselde rond de 60e minuut, onder andere doelpuntenmaker Ogawa werd vervangen.
Kalezic wisselde Van Mieghem voor Alex Schalk en Koudossou voor Ideho.
Direct daarna keek ADO tegen een 2-0 achterstand aan door een doelpunt van Dirk Proper in de 62e minuut.
In de 67e minuut gooide uitgerekend oud ADO Den Haag speler Tjaronn Chery de wedstrijd in het slot: 3-0.
Kalezic wisselde Henk Veerman voor Jerry van Wolfgang, Justin Ché werd vervangen door Lasse Vigen en Van Hintum maakte niet lang daarna plaats voor Absalem, dat waren de laatste wapenfeiten van ADO in deze wedstrijd die na precies 90 minuten werd afgefloten door Van Boekel.

Het bekeravontuur zit er op en dus kan ADO zich weer helemaal richten op de competitie waar (directe) promotie nog bewerkstelligd kan worden.

ADO Den Haag speelt zondag de competitiewedstrijd tegen FC Den Bosch.