19 TOP 37 10 3 24 33
20 JUT 37 5 10 22 25

Datum plaatsing: 02-02-2024 21:59:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag wint in uitwedstrijd van Top Oss

ADO Den Haag heeft vrijdagavond met 1-3 de uitwedstrijd tegen Top Oss gewonnen. Alle doelpunten vielen in de eerste helft.

Het was de wedstrijd van de club die momenteel de een nalaatste plaats bekleedt op de ranglijst tegen de nummer drie. Toch had TOP Oss afgelopen maandag verrassend in de uitwedstrijd tegen Cambuur weten te winnen.
Voor Bart van Hintum, geboren in Oss, betekende de ontmoeting vanavond een weerzien met zijn oude club waar hij in zijn jeugdjaren speelde en daarna de eerste jaren van zijn voetbalcarrière startte.
ADO kwam ook nog wat bekenden bij de Brabantse club tegen zoals trainer Ruud Brood, keeper Mike Havekotte en spelers Delano Ladan en Jonathan Mulder.

De nieuwe aanwinst Jari Vlak, die donderdag op de laatste dag van de wintertransferwindow door ADO werd vastgelegd, was vanavond nog niet speelgerechtigd. Trainer Kalezic had ook niet de beschikking over Granli die nog steeds ziek is.

Al in de eerste minuut leverde ADO gevaar op. Surmeli gaf voor op van Hintum die op zijn beurt de bal panklaar op Veermans hoofd wilde leggen, maar zijn voorzet miste het hoofd van de spits.
Met een fraai doelpunt uit een vrije trap die voor Havekotte onhoudbaar was, zette Surmeli ADO in de twaalfde minuut op voorsprong.
Een paar minuten later was Ladan van Top Oss een paar keer gevaarlijk, een maal met een voorzet en een keer met een schot op doel, gelukkig bleven beide pogingen zonder resultaat. Ook werd een doelpoging van Arthur Allemeersch door Waem weggekopt.Door een fout van de Brabanders in de 28e minuut kwam ADO onverwacht in kansrijke positie waaruit Henk Veerman de 0-2 op het scorebord zette. Ook Jort van der Sande leverde zijn bijdrage, in de 36e minuut werd het 0-3.
Top Oss deed in de minuut voor rust wat terug. Konstantinos Doumtsios die een paar minuten ervoor als wisselspeler in het veld was gekomen als vervanger van Jonathan Mulder, en werkte de bal achter Marsman die te ver voor zijn doelstond: 1-3.

Na de rust pakte ADO de draad weer op. Ideho had de 1-4 op zijn voet, maar zijn doelkans spatte op de lat uiteen. Top Oss had de strijd nog niet opgegeven en was een paar keer dicht bij een doelpunt. In de 67e minuut bracht Marsman prima redding door de bal over de lat te tikken. Bij een volgende aanval een paar minuten later wist Waem de bal weg te koppen.
ADO had ondertussen een paar maal de stand proberen uit te bouwen, maar strandde steeds op Havekotte of de paal.
In de 72e minuut bracht Kalezic twee wissels in:  Schalk voor Ideho en Koudossou voor Che.
Direct daarna was er een geweldige kans voor Van Mieghem en Veerman om de wedstrijd in het slot te gooien. De bal raakte echter de lat en het leverde slechts een corner op. Ook bij Top Oss stond de lat een doelpunt in de weg en voorkwam de aansluitingstreffer. In de 81e minuut kwamen er nog twee wissels voor ADO in  het veld. Daryl van Mieghem werd vervangen door Jerry van Wolfgang en Lasse Vigen door  Silvinho Esajas. En ook direct na deze wissels was er weer een grote kans voor ADO, maar Havekotte voorkwam nog steeds een vierde treffer van ADO.

In de drie minuten extra tijd werd Maikey Houwaart voor Veerman ingebracht. Dat was ook het laatste wapenfeit van de wedstrijd. Weer drie punten mee naar huis!

Dinsdagavond wacht de kwartfinale bekerwedstrijd uit tegen NEC en volgende week zondag de competitiewedstrijd thuis tegen Den Bosch.