Datum plaatsing: 01-02-2024 11:52:00

Zevenklapper ADO Den Haag o21 tegen Prestige Elite o21

Op een koude dinsdagmiddag stond er voor ADO Den Haag o21 een oefenwedstrijd op het programma tegen een Rotterdamse voetbalschool annex makelaarsteam onder de naam van Prestige Elite o21.

Het team bestaat uit spelers uit de Rotterdamse regio zoals Charlois, ASWH en HBSS. Maar herbergt het team ook spelers uit de jeugdteams van het betaalde voetbal. Verder speelden er gastspelers mee uit Thailand, Canada, Spanje en een Nigeriaanse speler uit de Oekraïne.

Het team traint normaliter bij HBSS in Schiedam, nadat ze verhuisd zijn van LMO. ADO Den Haag o21, het team van trainer Ervin Lee, bestond slechts uit veertien spelers waaronder één doelman. Reservedoelman Caleb Kramer trainde met zijn eigen team ADO O18 op veld 2 en kon zo nodig invallen. Na de nederlaag van afgelopen zaterdag op bezoek bij SC Heerenveen (2-0) leek het erop dat de spelers gebrand waren om deze wedstrijd te winnen.

Scherp
Bij rust was de stand 3-0 in Haags voordeel door treffers van Lloyd Hendriks, Enoch George (penalty) en Elijah Velland. De ruststand had nog veel hoger kunnen uitvallen als George tweemaal het vizier op scherp had staan. Een rebound van Kaj van Houwelingen eindigde nog op de paal en een directe vrije trap van Velland ging via de lat over. De bezoekers lieten zich voor rust nog wel voor de Haagse doelman Thijmen de Koning zien, maar de inzetten van Youssef Abarkani en Ismael Tajjiou werden door dezelfde doelman goed gestopt. Arbiter Robin Bos loste voor de rust een moment van onbedachtzaamheid van Jaydavon Haas in overleg met de Haagse bank goed op.

In de rust werd er aan Haagse zijde niet gewisseld. Na de pauze gingen de spelers van ADO Den Haag o21 verder met datgene waar ze voor rust mee waren geëindigd: scoren. Na goed doorzetten via de linkerkant was het Velland zelf die de bal diagonaal in het doel schoot: 4-0. De vijfde treffer van Haagse zijde viel na een goede actie op snelheid van George. Zijn inzet werd door de doelman gestuit, maar Haas was er als de kippen bij om de rebound in het doel te schieten.

Afstand
Een directe vrije trap van een getergde Haas zorgde voor een 6-0 tussenstand. Invaller Sofyan el Hannoudi zag zijn schot, na goed voorbereidend werk van George, via de lat over het doel gaan. Het laatste woord was aan spits Enoch George van ADO Den Haag o21, die van afstand de eindstand op 7-0 bracht. Het was achteraf een goede wedstrijd voor het zelfvertrouwen van de Haagse ploeg in aanloop naar de competitiewedstrijd van komende zaterdag op De Atrap tegen NAC Breda o21. Die wedstrijd begint om 15.00 uur.

Behalve dat deze 7-0 de eerste overwinning voor de nieuwe trainer Ervin Lee was, was het ook de eerste maal dat Joey Brandt de aanvoerdersband droeg.