19 TOP 37 10 3 24 33
20 JUT 37 5 10 22 25

Datum plaatsing: 26-01-2024 21:56:00

Verslag en foto's: Eenvoudige overwinning van ADO op FC Emmen

ADO Den Haag heeft vrijdagavond in eigen huis met 3-0 gewonnen van FC Emmen. Na in de eerste helft op 2-0 voorsprong te zijn gekomen door doelpunten van Henk Veerman en Lasse Vigen, kwam in de allerlaatste minuut van de wedstrijd door een treffer van Jort van der Sande de 3-0 op het scorebord.

De Haagse formatie liet afgelopen maandag door het verlies in de uitwedstrijd tegen FC Venlo in de jacht op (directe) promotie belangrijke punten liggen.
Vanavond moesten de spelers weer aan de bak thuis in het Bingoal Stadion tegen FC Emmen.
De uitwedstrijd tegen FC Emmen eindigde dit seizoen in oktober in 2-3 voor ADO door doelpunten van Van Mieghem, Veerman en Sellouki.

ADO Den Haag trainer Kalezic had twee wijzigingen in de basis aangebracht. Lasse Vigen en Justin Ché deden deze wedstrijd vanaf de eerste minuut mee in plaats van Daniel Granli en Silvinho Esajas. Granli was vanavond niet inzetbaar en Silvinho Esajas nam op de bank plaats, waar ook Dhoraso Klas dit keer weer plaats had genomen.

Vanavond dus de wedstrijd van de nummer drie tegen de nummer tien op de ranglijst. En dat blijkt altijd nog een behoorlijke klus. Dat was dan ook de eerste tien minuten van de wedstrijd te zien toen FC Emmen diverse keren door de Haagse verdediging wisten te breken.
Na een overtreding van Emmenspeler Hardeveld die door scheidsrechter Hensgens met geel bestraft werd, kreeg ADO in de twaalfde minuut net buiten de 16 een vrije trap die zonder resultaat bleef.  Een paar minuten later leverde een overtreding weer een vrije trap voor ADO op, ook die bleef zonder resultaat. In de 15e minuut was het dan wel raak: Henk Veerman werkte de bal na een combinatie van Van Mieghem en Van der Sande achter doelman Jan Hoekstra: 1-0. ADO had daarna overwicht én een aantal kansen, onder meer voor Jort van der Sande, maar de vergroting van de voorsprong bleef uit tot de 36e minuut toen Lasse Vigen op aangeven van Justin Ché de 2-0 op het scorebord zette! Met deze mooie voorsprong werd de rust bereikt.

Beide teams kwamen ongewijzigd uit de kleedkamers. Nu was het de taak om de voorsprong uit te bouwen en niet weg te geven. ADO bleef goed bij de les en had ook in de tweede helft de touwtjes in handen. De Drentenaren hadden weinig in te brengen.
Een snoeihard schot van 'de Haagse paling' in de 56e minuut ging maar net over het doel.
Lasse Vigen werd in de 65e minuut gewisseld voor Silvinho Esajas en Ideho werd vervangen door Alex Schalk. De laatste stond koud in het veld toen hij in kansrijke positie kwam, maar zijn inzet werd door de Drentse verdediging geblokt.
Kursad Surmeli en Bart van Hintum maakten in de 80e minuut plaats voor Dhoraso Klas en Henri Koudossou. Vijf minuten voor tijd werd Justin Ché gewisseld voor Amir Absalem. FC Emmen deelde nog wat plaagstootjes uit, maar keeper Marsman hield zijn doel schoon. In de zes minuten extra  tijd had Schalk de 3-0 op zijn voet, de bal belandde echter in het zijnet. De 3-0 kwam een  minuut of wat later alsnog op het scorebord door een fraaie treffer van Jort van der Sande. Dat werd ook de eindstand. Drie verdiende punten!

Vrijdag wacht de uitwedstrijd tegen Top Oss.