19 TOP 37 10 3 24 33
20 JUT 37 5 10 22 25

Datum plaatsing: 22-01-2024 21:58:00

Verslag en foto's: ADO morst punten in uitwedstrijd tegen VVV Venlo

ADO Den Haag heeft maandagavond de inhaalwedstrijd in De Koel te Venlo verloren. De eindstand werd 2-1 in het voordeel van VVV Venlo.

De wedstrijd die vrijdag vanwege de veldomstandigheden werd verplaatst naar maandavond was een belangrijke wedstrijd. Belangrijke taak voor de Haagse formatie was om de achterstand op Willem II  die met negen punten meer op de eerste plek van de ranglijst staat, te verkleinen.
ADO bekleedde voor de wedstrijd begon samen  met Roda JC de tweede plek. Ook die Limburgse club kwam vanavond in actie.

Trainer Kalezic stelde keeper Nick Marsman, die vorige week in de bekerwedstrijd tegen Excelsior Maassluis debuteerde, weer op in de basis.

Zoals de laatste wedstrijden gebruikelijk had ADO het aan het begin van de wedstrijd moeilijk. Pas na acht minuten wist ADO zich van eigen helft  te spelen. Ideho wist in eerste instantie de Limburgse verdediging knap te omspelen, maar werd even later in de 16 neergehaald. Scheidsrechter Stan Teuben wees naar de stip, Veerman benutte de penalty echter niet, hij schoot hoog over.
Het overwicht was en bleef voorlopig bij de thuisclub. Toch wist Esajas in de dertiende minuut met een afstandschot het Haagse spel weer wat leven in te blazen. Lang duurde dat niet, want ADO kwam in de 17e minuut op achterstand door een doelpunt van Elias: 1-0. ADO herstelde zich in de 20e minuut toen Jort van der Sande met een fraaie treffer de stand gelijk maakte: 1-1.
Ideho leek in de 37e minuut ADO op voorsprong te kunnen zetten, zijn inzet kwam tegen de gestrekte handen van keeper Jan de Boer terecht, die de bal bijna liet glippen, de verdediging hielp daarna de keeper om de voorsprong van ADO te voorkomen.
Twee minuten later kwam VVV zelf op voorsprong door een doelpunt van Rick Ketting 2-1. Een vrije trap van ADO net voor de rust leverde geen resultaat op. In de twee minuten extra tijd werd Van der Sande net buiten de 16 neergehaald. De vrije trap raakte 'slechts' de lat. Met de 2-1 stand werd even later de kleedkamers opgezocht.
ADO weet zich de laatste wedstrijden in de tweede helft dusdanig te herstellen dat het na op achterstand in de eerste helft te zijn gekomen  toch punten pakt, dus daar was het hopen op door de meegereisde supporters.

Beide teams kwamen ongewijzigd uit de kleedkamers.
ADO had in de beginfase van de tweede helft wat kleine kansjes die op niets uitliepen. Ideho schoot over het doel en ook een schot op doel door Surmeli liep op niets uit. Granli kreeg in de 59e minuut de gele kaart voorgehouden toen hij een VVV speler bijna tegen de grond had gewerkt.
Daniel Granli en Silvinho Esajas werden in de 61e minuut gewisseld voor Lasse Vigen en Malik Sellouki.
Keeper Marsman blesseerde zich bij een redding op een snelle aanval van VVV Venlo, maar kon na verzorging weer verder. Naarmate de tweede helft vorderde kreeg ADO meer en meer grip op de wedstrijd, maar een inworp van Van Mieghem en een schot van Ideho bleven zonder resultaat. Ondertussen was het Haags kwartiertje ingegaan.
Kalezic wisselde in de 77e minuut Asante en Ideho. Voor hen in de plaats kwamen Justin Che en de nieuwe aanwinst Alex Schalk, die met deze wissel zijn debuut voor ADO maakte.
Tien minuten voor tijd was er een enorme kans voor Van der Sande om de gelijkmaker, die al geruime tijd in de lucht hing,  te scoren maar de bal belandde over het doel. Ook twee corners erna leverden niets op.
Ondertussen was Van Hintum vervangen door Jerry van Wolfgang. Vlak voor tijd zette Venlo nog even aan en was het een wonder dat de stand 2-1 bleef.

Helaas niet zoals voorgaande wedstrijden een ommekeer in de tweede helft. ADO morst dus punten en doordat Roda vanavond vanavond van Eindhoven wist te winnen, zakt ADO naar de derde plaats.

Vrijdagavond staat de wedstrijd tegen FC Emmen thuis in het Bingoal Stadion op het programma.