20 JUT 37 5 10 22 25
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 21-01-2024 19:00:00

o21 divisie 2: Driemaal is scheepsrecht voor ADO Den Haag onder 21

ADO Den Haag begon de voorjaarscompetitie in en tegen Volendam met een knappe zege van 1-2. Voor de ploeg van trainer Giovanni Franken gold driemaal is scheepsrecht.

ADO Den Haag, Giovanni FrankenDe laatste wedstrijd vóór de winterstop verloor de Haagse formatie in het palingdorp met 3-2 en daardoor degradeerde het met Volendam naar de tweede divisie. Vorige week werd het in het Volendammer Krasstadion 0-0, maar won de thuisclub na strafschoppen en ging het door naar de volgende bekerronde. Door de winst van zaterdag in hetzelfde strijdtoneel manoeuvreerde de geelgroene ploeg zich naar de koppositie van de tweede divisie, omdat de andere wedstrijden in de afdeling geen doorgang vonden.

tekst: Frans Leermakers

Met Finn de Bruin, Sacha Komljenovic en Calvin Gustina startte ADO Den Haag met een middenveldtrio, dat tot de selectie van het eerste elftal behoort. Rafaël Struick ontbrak vanwege interlandverplichtingen bij de nationale ploeg van Indonesië, die deelneemt aan de Azië Cup. Aan ijver en (tactische) discipline ontbrak het niet bij de Hagenaars. FC Volendam liet aanvankelijk de betere combinaties zien en schiep zich ook wat kansen. Zo moest doelman Ahmed Azmi handelend optreden bij een kopbal van Imran Nazih. Na het openingskwartier eiste ADO Den Haag wat meer aandeel in de wedstrijd op. De verplaatsing van het spel richting het Volendammer doel resulteerde in de 21e minuut in een hoekschop van Finn de Bruin. De bal belandde voor het doel, waar zowel Yunes Ates als Sofian El Hannoudi tegelijk opsprongen en inkopten. Via de handen van goalie Adessalam Ouboumaine verdween het leer in het doel. Uiteindelijk werd El Hannoudi aangewezen als de schutter: 0-1.

De openingstreffer had vooral morele waarde voor ADO Den Haag, dat zichtbaar sterker werd. Desalniettemin moest doelman Azmi van de bezoekers toch enkele keren handelend optreden bij inzetten van Nazih. En toen Azmi een keer mistastte was Niels Noordhoek er om redding te brengen op de doellijn ten koste van een hoekschop.

Zelfvertrouwen
Na rust liepen de Volendamse combinaties lang niet meer zo soepel als in het grootste deel van de eerste helft. ADO Den Haag speelde, gesteund door de voorsprong, met toenemend zelfvertrouwen en kwam in de 60e minuut zelfs toe aan verdubbeling van de marge via Sacha Komljenovic, die een afvallende bal goed en strak inschoot. El Hannoudi leidde de aanval in, waarna de bal via Enoch George terechtkwam bij de schutter: 0-2. Enkele minuten later stond El Hannoudi oog in oog met de 0-3, maar doelman Ouboumaine keerde de bal met de voet.

In het restant van het duel was FC Volendam voornamelijk aan de bal in de jacht op de aansluitingstreffer. Deze kwam er in de 68e minuut, toen Ibrahim El Kadiri op het middenveld te veel vrijheid kreeg om aan te leggen voor een afstandsschot, waarmee hij buiten bereik van doelman Azmi succes had. De daaropvolgende jacht naar de gelijkmaker verliep chaotisch, terwijl ADO Den Haag professioneel en gedisciplineerd de verdediging gesloten hield en uiteindelijk de driepunter realiseerde.