19 TOP 37 10 3 24 33
20 JUT 37 5 10 22 25

Datum plaatsing: 21-04-1914 20:39:00

Wedstrijd om het westelijk kampioenschap ADO - Fortuna Vlaardingen 4-1.

Deze wedstrijd om het Westelijke 3e klasse kampioenschap tussen het Vlaardingse Fortuna en het Haagsche A.D.O. brengt de volgende spelers binnen de witte lijnen.

A.D.O.:
H. Nijhuis, L. Nijhuis en de Jong, Winterkamp, Nieman en de Zwart: v. d. Zee, Roosendaal, Miog, Post en Hopman.
Fortuna.
Hofland, Goos en de Ridder, Borst, Verhage en Butten; Pille, Boader, Hofman, Hartog en Reedijk. Fortuna is dus volledig, ADO mist nog steeds Nuyens.

ADO trapt af, doch Fortuna bemachtigt den bal en de voorhoede breekt door, met gevolg, dat een hard schot van Hofman vlak naast gaat. Voorloopig blijven de Vlaardingers iets in de meerderheid; de Fortuna voorhoede breekt telkenmale door, maar voor doel gekomen wordt zeer slecht geschoten. Eindelijk komt de ADO middenlinie op dreef en de Haagsche voorhoede brengt eenige bezoeken aan de Fortuna veste, doch hier is de verdediging in actie en ook Verhage is enorm.

Verschillende schoten van Hopman en v. d. Zee worden gestopt of gaan over en naast. Even voor de rust zetten de rood-gelen er nog eens alles op doch thans is de Haagsche achterhoede uitstekend, ADO’s doelman vooral verricht goed werk. Rust gaat in met dubbel blank.

Na de hervatting krijgen onze stadgenooten wind mede en vol enthousiasme wordt thans van beide kanten aangepakt. De ADO voorhoede zit voortdurend op de Fortuna-helft en als Hopman den bal voor de voeten krijgt, rent hij vlug langs ’t lijntje, geeft over aan Naud Post, die een hard schot inzendt, dat Fortuna’s doelman Hofland laat glippen, 1-0. Van nu af aan heeft ADO het beste van ’t spel, de voorhoede speelt goed samen en achtereenvolgens scoren Hopman, Post en Miog, terwijl Hofman de eer van Fortuna redt. De derde goal van ADO ontstond uit een strafschop. ADO heeft welverdiend met 4-1 gewonnen.

Indien de laatste wedstrijd tegen Wormerveer gewonnen wordt, zien we nog promotie-wedstrijden op het ADO terrein.
Zou er nog een tweede klasser in den Haag bijkomen?