19 TOP 37 10 3 24 33
20 JUT 37 5 10 22 25

Datum plaatsing: 23-12-2023 15:54:00

Verslag en foto's: ADO wint in laatste wedstrijd voor de winterstop van Jong AZ

ADO heeft zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen Jong AZ met 1-2 gewonnen. Na eerst in de eerste helft op achterstand te zijn gekomen boog ADO de stand in de tweede helft in een paar minuten om door doelpunten van invaller Malik Sellouki en Joel Ideho.

Na de gewonnen wedstrijd afgelopen woensdag thuis tegen Sparta in de tweede ronde van de beker, wachtte vanmiddag de laatste wedstrijd van het kalenderjaar op het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer tegen Jong AZ.
Trainer Kalezic had weer de beschikking over Henk Veerman en Malik Sellouki die afgelopen woensdag wegens ziekte ontbraken. Veerman begon als vanouds in de basis.

De wedstrijd begon wat aarzelend. Pas in de 7e minuut viel de eerste actie te bespeuren, waaruit ADO een corner wist af te dwingen.
Tyrese Asante die in zich in de eerste tien minuten van de wedstrijd al twee maal moest laten behandelen door de verzorger, verliet in de 12e minuut geblesseerd het veld, zijn vervanger was Koudossou.
In de 22e minuut had ADO een enorme kans op de openingstreffer toen Van Mieghem op aangeven van Ideho de ver voor zijn doel staande keeper Van Kuijsten makkelijk zou kunnen passeren, maar de bal niet onder controle had. Een minuut of wat later was Waem in kansrijke positie voor het Alkmaarse doel, de bal ging echter rakelings langs buitenkant paal.
De eerste mogelijkheid voor AZ was in de 35e minuut. Via een snelle uitbraak van de andere kant van het veld van Kewal kwam de bal bij Meerdink terecht die op het Haagse doel schoot en bijna keeper Coremans verschalkte, de bal werd gelukkig ternauwernood door de Haagse verdediging van de lijn gehaald. AZ kreeg door die actie meer zelfvertrouwen en creƫerde meer kansjes terwijl ADO inzakte. In de 41e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong door een treffer van Daal: 1-0. Aan het eind van de vier minuten blessuretijd was er nog een mooi schot doel door Van MIeghem, de Alkmaarse keeper greep goed in en voorkwam een tegentreffer.

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. ADO begon fel en dat resulteerde in een gele kaart voor Silvinho Esajas in de 51e minuut. Hij werd twee minuten later gewisseld voor Malik Sellouki. In de 56e minuut ontstond er een opstootje voor het doel van Kuijsten waarna scheidsrechter Hardeman geel uitdeelde aan AZ speler Goes en ADO speler Henk Veerman.
Nadat Van der Sande in de 66e minuut rakelings over het doel kopte, was er twee minuten later wederom een grote kans voor ADO op de gelijkmaker en die werd benut doot Malik Sellouki: 1-1. En voor de bal goed en wel rolde  was het weer raak. In de 70e minuut zette Ideho de 1-2 op het scorebord. Even voor het haags kwartiertje was er nog een komisch moment toen Veerman de bal bijna van keeper Kuijsten af wist te snoepen, dit tot vermaak van het uitvak achter zijn doel. Kalezic wisselde in de 78e minuut de geblesseerde Waem voor Absalem. In het resterende deel van de wedstrijd had AZ nog een paar kleine kansjes, maar  die leverden geen resultaat op. Ook in de zes(!) minuten blessuretijd kwam er geen verandering in de stand en dat betekent dus een mooie overwinning waarmee de winterstop wordt ingegaan!