19 TOP 37 10 3 24 33
20 JUT 37 5 10 22 25

Datum plaatsing: 20-12-2023 20:38:00

Foto's en verslag: ADO bekert verder na winst op Sparta

ADO Den Haag heeft woensdagavond in de tweede bekerronde goede zaken gedaan door met 2-0 van eredivisionist Sparta te winnen. In de vijfde minuut zette Van Mieghem ADO op voorsprong. In de 88e minuut zette Joel Ideho de 2-0 op het scorebord.

ADO had zich voor de tweede bekerronde geplaatst door de 0-1 winst in de eerste ronde uit tegen VV Noordwijk. Sparta won in de eerste bekerronde met 0-2 van de IJsselmeervogels. De loting koppelde ADO en eredivisionist Sparta aan elkaar voor de tweede ronde vanavond.
De laatste keer dat ADO tegen Sparta in de beker uitkwam was in oktober 2020. Door een doelpunt van keeper Koopmans in de verlenging en het winnen van de penaltyserie plaatste ADO zich toen voor de volgende ronde.

Trainer Kalezic moest het vanavond zonder de zieke Henk Veerman en Malik Sellouki stellen. Joel Ideho en Silvinho Esajas begonnen dit keer op de bank. Amir Absalem keerde vanavond na een schorsing terug in de basis waarin Finn de Bruin zijn debuut maakte.

De wedstrijd was amper vijf minuten oud toen Van der Sande kans had op de openingstreffer, die wist Sparta keeper Olij te voorkomen, maar in de rebound schoot Van Mieghem de bal snoeihard achter de doelman: 1-0.
ADO bleef overwicht houden. In de tiende minuut moest de Rotterdamse keeper ingrijpen om een tweede tegendoelpunt te voorkomen en in de dertigste minuut was Van Mieghem op aangeven van Van der Sande dicht bij zijn tweede doelpunt van vanavond, de bal belandde echter op de paal. De Haagse goalie Tim Coremans had tot dusver niet veel te doen, op een paar niet echt gevaarlijke aanvallen na.
Een vrije trap na een overtreding van Spartaspeler Warmerdam die met geel bestraft werd door scheidsrechter Oostrom leverde niets op.
Ook een voorzet twee minuten voor de rust, van Komljenovic die vanaf de middenlijn op kwam stomen, op Van Mieghem bleef zonder resultaat.

In de rust bleven Gylermo Siereveld, Daryl van Mieghem en Bart van Hintum achter. Hun vervangers waren Joel Ideho, Silvinho Esajas en Henri Koudossou.
In de 53e minuut viel de eerste grote kans van deze wedstrijd  voor Sparta te noteren toen Arno Verschueren op het doel kopte, letterlijk op het doel, want de bal kwam op het dak van het doel terecht.
Maikey Houwaart, het neefje van Henk Houwaart die in de jaren 60 van de vorige eeuw voor ADO uitkwam, maakte in de 62e minuut zijn debuut toen Kalezic hem als wisselspeler voor Jort van der Sande inbracht.
ADO was ondertussen al wel een aantal keer  voor het doel van Sparta opgedoken en ook in de 66e minuut was er een grote kans om de score uit te bouwen toen Koudossou een voorzet gaf, de corner daarna leverde niets op, maar in de rebound schoot Surmeli vanaf de zijkant hard op doel. Keeper Olij wist echter redding te brengen.
Daarna was er weer een grote kans voor Sparta die gelukkigerwijze goed gekeerd werd. Het was dus oppassen geblazen nu Sparta beter in het spel kwam. Een uitkomst was dat het Haags kwartiertje nog moest beginnen waarbij de supporters als vanouds zich nog meer lieten horen om de spelers tot het uiterste te motiveren. Vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd verliet debutant Finn de Bruin het veld voor Calvin Gustina. En terwijl de gelijkmaker in de lucht leek te hangen werd het in de 88e minuut 2-0 door een treffer van Ideho!

ADO heeft zich dus geplaatst voor de volgende ronde. Donderdagavond vindt de loting daarvan plaats en dan weet ADO wie de tegenstander in die ronde is.