20 JUT 37 5 10 22 25
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 17-12-2023 20:23:00

ADO o21 komt uiteindelijk 1 treffer tekort om degradatie te ontlopen

Het is ADO Den Haag o21 niet gelukt om de degradatie te ontlopen en zal na de winterstop in Divisie 2 uitkomen. De uitwedstrijd tegen het al gedegradeerde FC Volendam o21 ging met 4-3 verloren.

tekst: Glenn Duijzer

Bij Haagse winst of een gelijkspel waren de geel-groenen wel afhankelijk van wat er op de andere velden zou gebeuren. Die uitslagen waren in het voordeel van ADO Den Haag o21, dus een gelijkspel zou genoeg zijn geweest. Dat terwijl ADO Den Haag O11 op hetzelfde veld had laten zien hoe het moest. De jonge ooievaars versloegen hun gastheren met dubbele cijfers. Natuurlijk is ADO Den Haag o21 niet in deze wedstrijd gedegradeerd, daar zijn onderweg te veel wedstrijden geweest, waarin de winst of een gelijkspel in de slotminuten en zelfs secondes werd verspeeld.

Revanche
De ploeg komt zelf te weinig tot scoren en incasseert te veel treffers tegen uit standaardsituaties, zoals ook in Volendam gebeurde. Het Andere Oranje had de laatste weken gespeeld met een merendeel aan spelers uit de o18. Die kwamen daardoor in degradatiegevaar en moesten hun laatste wedstrijd winnen om niet te degraderen. Hierdoor kregen de oorspronkelijke spelers van FC Volendam o21 weer de kans om in actie te komen. Dat er een gevoel van revanche bij deze groep zat, werd direct duidelijk op het veld.

Binnen een paar minuten had de thuisploeg via Quincy Hoeve en Ezechiel Fiemawhle al mogelijkheden gecreëerd. Na ongeveer tien minuten was er de eerste mogelijkheid voor ADO Den Haag o21. Uit een vrije trap van Finn de Bruin schoot Devyn Payne de bal naast. Drie minuten later lag de bal er aan de andere kant wel in toen uit een corner van Billy van Duijl van rechts, Luc van Koeverden de bal helemaal vrij in mocht koppen: 1-0. De thuisploeg rook bloed en bleef de Haagse ploeg opjagen. Dat resulteerde na 21 minuten in een overtreding van Nigel Owusu in het strafschopgebied. Quincy Hoeve wist deze kans optimaal te benutten bracht vanaf elf meter de stand daarmee op 2-0.

Gelatenheid
Vanaf de tribune was duidelijk te zien dat er een gelatenheid over de Haagse ploeg kwam te liggen. Na het half uur wist de ploeg zich weer te herpakken en een poging van afstand van Sacha Komljenovic werd door doelman Abdessalam Ouboumalne in twee acies gepakt. Toen dezelfde Komljenovic duidelijk naar de grond werd gebracht door een verdediger, wilde scheidsrechter Drost niets weten van een strafschop. ADO Den Haag o21 wist voor rust nog één kans te creëren toen Aiman Achemlal over rechts goed doorliep. Zijn voorzet werd door Rafael Struick echter naast geschoten. Twee minuten voor rust werd doelman Thijmen de Koning duidelijk gehinderd toen hij het spel snel wilde hervatten. De scheidsrechter zag er wederom geen overtreding in en Carner Demircioglu probeerde het van halverwege de Haagse helft. Payne wist de bal uit het lege doel tot corner te koppen. Uit die corner van Van Duijl kreeg Flip Klomp de bal op zijn rug en Hoeve was er als de kippen bij om de 3-0 achter De Koning te schieten.

Na de rust wisselde de Haagse trainer Giovanni Franken drie spelers. Ook FC Volendam trainer Regilio Simons (ex-ADO Den Haag) wisselde driemaal. Simons was in de thuiswedstrijd op De Aftrap nog assistent van Michael Dingsdag, maar heeft de taken overgenomen nadat Dingsdag hoofdtrainer van FC Volendam is geworden. Diezelfde Dingsdag zat nog wel als assistent-trainer op bank. Met het verse bloed waren de intenties van de Hagenaars wel duidelijk, zo snel als mogelijk de stand een dragelijker aanzicht te geven. Helaas strandden de meeste aanvallen in Oranje-defensie, die vastbesloten was niets weg te geven. Een afgeslagen corner van De Bruin werd door invaller Kaj van Houwelingen ineens op het doel geschoten, maar doelman Ouboumalne wist de inzet te stoppen.

Slotoffensief
Na een uur spelen dacht Sofyan el Hannoudi de Volendamse doelman uit te spelen, maar de arbiter zag er een overtreding van de Haagse aanvaller in. Omdat doelman Ouboumalne te lang treuzelde om deze vrije trap te nemen, gaf de arbiter een vrije trap voor ADO Den Haag o21. De poging van Robyn Esajas werd door de te vroeg ingelopen Niels Kwakman geblokt. Drie minuten later was het toch raak nadat Struick de bal net buiten het strafschopgebied ineens op het doel schoot: 3-1. Dat was voor de bezoekers het sein om toch nog een slotoffensief te beginnen. De Haagse ploeg creëerde genoeg mogelijkheden maar tot echte kansen kwam het niet. Elijah Velland, Komljenovic en tweemaal El Hannoudi wisten de bal niet in het Volendamse net te krijgen. Diep in de blessuretijd was het Velland die een voorzet van rechts van El Hannoudi alsnog binnenschoot: 3-2. Niet lang daarna floot de arbiter voor het eindsignaal. Verslagen, met hier en daar een traantje, verlieten de Haagse spelers het veld.