19 TOP 37 10 3 24 33
20 JUT 37 5 10 22 25

Datum plaatsing: 15-12-2023 21:57:00

Verslag en foto's: ADO verzekert zich al in eerste helft van winst op NAC Breda

ADO heeft vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen NACgewonnen. De rust werd al met de ruime voorsprong van 3-1 bereikt, doordat er in de tweede helft niet werd gescoord werd dat ook de eindstand. Doelpuntenmakers aan Haagse zijde waren Henk Veerman en Van Mieghem (2x)

Trainer Darije Kalezic had een aantal wijzigingen in de basis aangebracht ten opzichte van de thuiswedstrijd vorige week vrijdag tegen Willem II.
Amir Absalem kreeg in de laatste minuten van die wedstrijd zijn tweede gele kaart van die wedstrijd en zat daarom vanavond een schorsing uit.
Verder ontbraken Lasse Vigen, Koudossou en Granli in de opstelling. Kursad Surmeli stond, na vorige week een schorsing te hebben uitgezeten, vanavond in de basis waarin Tyrese Asante, Malik Sellouki en Gylemo Siereveld de plaatsen innamen van de bovengenoemde spelers. Silvinho Esajas zou dit keer zijn basisplek van vorige week dit keer voor een plek op de bank te moeten verruilen, maar Sellouki die ook in de basis mocht beginnen haakte af en dus zette de trainer Esajas weer in de basis. Het doel werd net als afgelopen keer weer verdedigd door Tim Coremans.
Voor Gylermo Siereveld en Jort van der Sande betekende deze wedstrijd een weerzien met hun oude club.

Bij de Brabantse ploeg startte een oude bekende in de basis, oud ADO Den Haag speler Boy Kemper.

Maar genoeg over de opstelling, nu naar het echte werk: het verloop van de wedstrijd van vanavond.
ADO begon aanvallend, maar de eerste echte kans van NAC in de achtste minuut werd meteen omgezet in een doelpunt van Roy Kuijpers: 0-1. Een vroege achterstand voor ADO dus, met nog tijd genoeg om wat terug te doen. Vier minuten later was het al zover. Veerman schoot op aangeven van Van Mieghem de bal achter de Brabantse keeper Kortsmit: 1-1!
Tien minuten later leek 'de Haagse Paling' zijn tweede doelpunt van vanavond te maken, maar scheidsrecher Jannick van der Laan had buitenspel gezien. In de 24e minuut was het wel raak toen Van Mieghem de bal ongehinderd van ver kon inschieten 2-1. Dat zag ook algemeen directeur Natascha van Grinsven die deze wedstrijd vanuit het sfeervak deze wedstrijd bekeek. Zij was daar na de vrijwilligersavond afgelopen week voor uitgenodigd. Niet veel later had Ideho de 3-1 op zijn schoen, maar de bal belandde net niet in het doel. De rust werd met een 3-1 voorsprong voor ADO ingegaan door een tweede doelpunt van vanavond van Van Mieghem.

Na de rust werd het spel rommelig en creëerde NAC in het eerste kwartier van de tweede helft een paar kleine kansen, maar het was niet genoeg om de tussenstand te wijzigen. Het was wachten op de wissels die beide trainers in zouden brengen.
NAC trainer Jean Paul van Gassel wisselde in de 59e minuut Casper Staring voor Elias Omarsson en zeven minuten later kwam Daryl Werker bij ADO in het veld voor Gylermo Siereveld.
De Brabanders bleven het de Haagse verdediging lastig maken, een corner na een aanval van Kuijpers werd bijvoorbeeld niet goed weggewerkt, gelukkig zonder gevolgen waardoor een aansluitingstreffer uitbleef. Daarna weer een paar grote kansen voor NAC waarvan er één weer een corner opleverde voor de Brabantse formatie. Pas vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd had de goalie van NAC weer wat te doen, dat leverde echter alleen een gele kaart op voor Veerman die een overtreding op de keeper maakte. Even later volgden er nog gele kaarten voor Waem en Werker.

In de laatste minuten van de extra speeltijd maakte Robyn Esajas zijn opwachting ten koste van Joel Ideho. Het was het laatste wapenfeit van de wedstrijd. De wedstrijd eindigde met de 3-1 die al voor de rust was bereikt.

Woensdag wacht het bekerduel thuis tegen Sparta en zaterdag erna de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop uit tegen Jong AZ.