20 JUT 37 5 10 22 25
Algemeen Dagblad (oud)

Datum plaatsing: 19-04-1989 19:05:00

Verliespunt voor FC Den Haag

Zelfs met reservekeeper Leo de Boer, ingezet als spits, als laatste redmiddel, slaagde FC Den Haag er gisteravond niet in RBC te kloppen: 1-1.

Het restant van de op 11 december na een bommelding gestaakte wedstrijd, bracht voor de club uit de residentie niet de zo gewenste aansluiting met koploper Vitesse. Immers, bij een overwinning hadden de Hagenaars zondag aan kop van de eerste divisie kunnen komen. De thuisclub kwam in de resterende 27 minuten van de eerste helft niet echt los van het onderaan de ranglijst bungelende RBC. Dat was zeker de verdienste van de ploeg uit Roosendaal. Zij vingen de aanvalsgolven van Den Haag zo goed en zo kwaad als het ging op.

Pas in de tweede helft merkte het publiek, dat gratis toegang had voor zo ver de kaartjes van de onderbroken wedstrijd waren bewaard, iets van de dit seizoen zo beruchte Haagse furie. Harrie van de Laan opende verdiend de score. Het antwoord van RBC kwam al na tien minuten. Bij een van de weinig goede counters rondde Jan Leendertse op schitterend wijze de steekpass van Gerrie Voets af. „Dit is duidelijk een verliespunt. Ik had op twee punten gerekend, net als de volgende twee duels”, aldus trainer Co Adriaanse. FC Den Haag - RBC 1-1 (0-0). 53. Van der Laan 1-0, 63. Leendertse 1-1. Scheidsrechter: Van der Niet. Toeschouwers: 3.000. Bijzonderheden: geel voor Jol (FC Den Haag) en Wijnings (RBC).