19 TOP 37 10 3 24 33
20 JUT 37 5 10 22 25

Datum plaatsing: 27-11-2023 21:51:00

Verslag en foto's: ADO speelt Jong FC Utrecht van de mat

ADO Den Haag deed maandagavond goede zaken thuis tegen Jong FC Utrecht. In de eerste helft werd het al 4-0 door drie doelpunten van Jort van der Sande en één van Joel Ideho. In de tweede helft kwamen daar nog eens twee treffers van Van Mieghem en Sellouki bij, waardoor de wedstrijd in een mooie 6-0 eindigde.

Na de uitwedstrijd afgelopen vrijdag tegen FC Dordrecht die in 1-1 eindigde, speelde ADO maandagavond thuis tegen Jong FC Utrecht.
Trainer Kalezic kon vanavond geen beroep doen op Matteo Waem die met een blessure kampt, daardoor kon Amir Absalem weer in de basis starten.

Vorig seizoen eindigde de wedstrijd met trainer Dick Advocaat in 1-1. Doelpuntenmaker aan Haagse zijde was Thomas Verheydt.

De eerste aanval in deze wedstrijd was meteen voor ADO Den Haag al in de eerste minuut, die leverde geen doelpunt op. Utrecht was vier minuten later gevaarlijker, het schot werd voor de doellijn knap door Absalem weggewerkt. In de twaalfde minuut had ADO op voorsprong moeten komen. Ideho frommelde zich door de Utrechtse verdediging heen en legde de bal voor op de voor het goal staande Veerman die de bal voor het inkoppen had, maar die het toch presteerde om ruim naast te koppen.
Twee minuten later benutte Van der Sande een mooie kans: 1-0. Daarna stoomde Utrecht op naar het Haagse doel, maar Nikiema bracht al in de 16 meter prima redding. Van de sterke start van ADO was in de fase erna weinig te bekennen. ADO kreeg het steeds moeilijker en door foutjes in de verdediging hing de gelijkmaker eerder in de lucht dan dat ADO de voorsprong groter zou maken.
Maar een kwartier voor rust herpakte ADO zich. Eerst had van Mieghem een dot van een kans, maar keeper Raatsie voorkwam het doelpunt. In de 37e minuut maakte Van der Sande zijn tweede doelpunt van vanavond en een minuut later zette de uitstekend spelende Ideho de 3-0 op het scorebord.
En nog was het doelpuntenfestijn niet afgelopen. Van der Sande zorgde in de 41e minuut voor zijn derde doelpunt wat de stand op 4-0 bracht. Drie doelpunten in vier minuten! Met deze mooie voorsprong werd de rust ingegaan.

Utrecht bracht direct na de rust drie wissels in.
Van Mieghem kreeg in de 47e minuut geel van  scheidsrechter Luuk Timmer die het neergaan van Van Mieghem in de 16 als een schwalbe beoordeelde.
In de 62e minuut werden Granli en Lasse Vigen vervangen door Asante en Sellouki.
Na een opstootje in het veld in de 63e minuut kregen Henk Veerman en Utrechter Silas Andersen allebei de gele kaart voorgehouden.
Een minuut voor het Haags Kwartiertje schoot Van Mieghem in de rebound na een schot van Ideho de 5-0 achter keeper Raatsie
En ook Sellouki was trefzeker, hij zette in de 76e minuut ADO op 6-0.
Kalezic wisselde een minuut later Ideho en Veerman voor Hamdaoui en Komljenovic. Even later kwam Gustina in het veld voor Surmeli. Er waren in de laatste minuten van de wedstrijd nog kansen op een zevenklapper, maar de stand bleef op de zeer verdienstelijke 6-0 steken.

ADO won daarmee voor het eerst sinds 15 november 2002 met zes doelpunten verschil in een competitiewedstrijd.  In die wedstrijd werd het  7-1 tegen Emmen .

Vrijdag staat alweer de volgende wedstrijd op het progamma. Dan speelt ADO uit  tegen Helmond Sport.