20 JUT 37 5 10 22 25
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 27-11-2023 09:42:00

ADO Den Haag o21 staat op eigen veld weer met lege handen

Nog geen maand geleden liet ADO Den Haag o21 de winst en een toppositie in blessuretijd tegen De Graafschap (2-2) tussen de vingers doorglippen. Drie nederlagen later moet er zorgelijk naar beneden worden gekeken.

tekst: Glenn Duijzer

Vooraf was al duidelijk dat er door de blessures van Ellijah Velland, Lorenzo Maasland, Robyn Esajas en Lloyd Hendriks er voorin met minimale middelen moest worden begonnen. Daarbij kwam ook nog eens Finn de Bruijn, die zich vlak voor de wedstrijd toch wegens ziekte moest afmelden. Het pluspuntje was dat er een extra doelman is aangetrokken in de persoon van Ahmed Azmi. De 21-jarige Nederlands/Marokkaanse doelman is sinds de zomer zonder club, nadat het contract bij Helmond Sport niet meer werd verlengd.

Overtredingen
De wedstrijd was nog niet goed begonnen of de 0-1 stond al op het bord. Voorafgaande de openingstreffer werden er twee overtredingen begaan, die door de slecht leidende arbiter Haico Michielsen en zijn assistenten niet werden gezien. Eerst werd Emre Ates op zijn hielen getrapt, waardoor er een corner aan de bezoekers werd gegeven en daarna werd Mustafa Tetik bij de eerste paal in zijn rug gesprongen, waardoor zijn kopbal een vreemde curve kreeg en voor de voeten van Gijs Steinfelder belandde. De Deventer spits wist daar wel raad mee en schoot de bal snoeihard door een mêlee van spelers in het doel.

Verder werd de eerste helft gekenmerkt door een tweetal blessures die lange tijd in beslag namen. Eerst was daar een ongelukkige botsing met Issac Dijkhuizen die meer dan tien minuten duurde. Dijkhuizen verliet ook groggy het veld en zijn vervanger was Enoch George. Nog geen tien minuten later ging Go Ahead Eagles-speler Robbin Weijenberg zitten met een enkelblessure. Weijenberg kon na dik vijf minuten wel verder spelen. Veel gebeurde er niet voor de rust. ADO Den Haag o21 wist bij vlagen onder de druk van bezoekers uit te komen, maar waren voorin machteloos. De bezoekers daarentegen zetten de Haagse defensie continue onder druk door heel hoog die druk te zetten. Het zorgde ervoor dat doelman Thijmen de Koning menigmaal moest kiezen voor de lange bal.

Duwfout
Direct na rust had ADO Den Haag o21 de gelijkmaker kunnen maken, nadat invaller Boakye een scherpe voorzet vanaf links voor de goal krulde. George wist er hoog in de lucht niet zijn hoofd tegenaan te zetten, waardoor Sofyan el Hannoudi de bal niet meer verwachtte en dus ook de bal via zijn scheenbeen over de achterlijn zag verdwijnen. Halverwege de tweede helft was daar nog een vreemd moment. Nadat de arbiter een Haagse corner liet nemen, floot hij voor een duwfout op Jaydavon Haas, terwijl de bal achter de keeper in het net belandde. Waar iedereen uitging van een strafschop, besloot de arbiter om de corner opnieuw te laten nemen! Dit was een cruciaal moment in de wedstrijd, want hierdoor liepen de irritaties aan vooral de Haagse zijde op. Zeker toen de scheidsrechter ook nog eens een zuivere inworp voor ADO Den Haag o21 aan de tegenstander gaf, was ieder geloof in zijn kunde verdwenen. Overigens waren de spelers van de bezoekers ook vol ongeloof, dat ze de inworp meekregen. Tien minuten voor tijd was er een pass van El Hannoudi, waarna de bal net voor de voeten van George weg werd getikt en ook een afstandsschot van Joey Brandt verdween naast het doel van de Eagles o21.

ADO Den Haag o21 kreeg na de rust twaalf corners en bij de laatste in blessuretijd sloeg nogmaals de vlam in de pan en zag arbiter Michielsen zich genoodzaakt om twee gele kaarten te trekken voor Ates en tegenstander Nando Verdoni. Nog voordat de corner werd genomen ontvingen Boakye en Juruël Bernadina ook nog eens een gele kaart. Na het laatste fluitsignaal ontstond er op het veld nog geroezemoes, waarbij Ates zijn tweede gele kaart van de wedstrijd ontving, waardoor hij er volgende week tegen FC Groningen niet bij is.

Al met al een onnodige nederlaag tegen een opvallend offensief Go Ahead Eagles o21. Door deze nederlaag kruipt het onderin allemaal wel dichter bij elkaar.

5. Go Ahead Eagles o21  11-13 (11-19 -8)
6. ADO Den Haag o21   11-11 (11-16 -5)
7. SC Cambuur o21  11-9 (9-24 -15)
9. FC Volendam o21  11-8 (13-20 -7)

ADO Den Haag o21 speelt de komende weken nog tegen FC Groningen o21 (uit, 2-12), Feyenoord o21 (thuis, 9-12) en FC Volendam o21 (uit, 16-12).