19 TOP 37 10 3 24 33
20 JUT 37 5 10 22 25

Datum plaatsing: 16-11-2023 15:00:00

Verslag en foto's besloten oefenwedstrijd tegen Excelsior eindigt in gelijkstand

ADO Den Haag heeft donderdagmiddag in een besloten oefenwedstrijd in het Bingoal stadion tegen eredivisionist Excelsior met 1-1 gelijkgespeeld. De openingstreffer werd door Excelsior gemaakt. Later in de tweede helft scoorde invaller en debutant Issac Dijkhuizen, die pas vier minuten in het veld stond, de gelijkmaker.

De laatste keer dat beide clubs tegen elkaar uitkwamen was in het roemruchte play-off duel met Excelsior in mei 2022, waarin ADO werd uitgeschakeld voor promotie. In die wedstrijd speelden twee spelers van ADO mee die vandaag in de basis begonnen: Sacha Komljenovic en Silvinho Esajas.

In de opstelling had trainer Kalezic een aantal wijzigingen aangebracht, onder meer vanwege interlandverplichtingen van Kilian Niekema, Jort Van der Sande en Rafael Struick. Daardoor kregen een aantal spelers die normaal op de bank beginnen een plaats in de basis.
Silvinho Esajas die drie competitie/bekerwedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk, kreeg opgelegd van de KNVB naar aanleiding van zijn directe rode kaart in de wedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden kon in deze oefenwedstrijd gewoon meespelen. Ook Daniel Granli begon in de basis, hij is weer terug na een blessure.
Sky Heesen, zoon van oud ADO Den Haag speler en oud assistent-trainer Dirk Heesen, zat deze wedstrijd op de bank.

Oud ADO Den Haag speler Mike van Duinen begon op de bank bij Excelsior.

In het lege stadion had  in de vijfde minuut  Excelsiorspeler Uddenas de eerste kans, keeper Tim Coremans bracht redding.
De eerste echte kans voor ADO viel in de 12e minuut te noteren voor Komljenovic, het schot werd echter door de Rotterdamse verdediging geblokkeerd.
Na een half uur spelen werd Granli gewisseld voor Gylermo Siereveld. Een minuut eerder was er een enorme kans voor Ideho, maar ook die kans bleef zonder resultaat.
In de 38e minuut bracht verdediger Waem keeper Coremans in een moeilijke positie, waarna Ian Smeulers bijna raak schoot, maar Coremans bleef alert.
Excelsior domineerde in de eerste helft, maar ADO wist goed stand te houden waardoor de kleedkamers met dezelfde stand als waarmee de wedstrijd begon konden worden opgezocht.

Matteo Waem bleef in de kleedkamer achter. Voor hem kwam Sky Heesen, zoon van oud ADO Den Haag en assistent-trainer Dirk Heesen, in het veld. Ook Excelsior wisselde een speler. Voor Oscar Uddenas kwam Jose Almeida dos Reis in het veld.
In de 56e minuut zette Noah Naujoks de 0-1 op het scorebord.
Trainer Kalezic wisselde in de 61e minuut Esajas voor Finn de Bruin. Excelsior bracht in dezelfde minuut vier wissels in, waaronder een keeperswissel. Eén van de nieuw ingebrachte spelers was oud ADO Den Haag speler Mike van Duinen.
Tim Coremans bracht in de 70e minuut redding na een kopbal uit een vrije trap randje 16 van Excelsior in de 70e minuut.
In de 77e minuut kwamen Issac Dijkhuizen, Ronny Boakye, en Maikey Houwaart in voor Ideho, Absalem en Komljenovic.
Vier minuten later bracht de net ingebrachte debutant Issac Dijkhuizen ADO op gelijkstand: 1-1.
Excelsiorspeler Kian Fitz-Jim had daarna een grote kans om Excelsior op voorsprong te zetten, maar wist die kans niet te benutten.

De wedstrijd eindigde in de 1-1 gelijkstand.

Opstelling ADO Den Haag: Tim Coremans; Daniel Granli (32. Gylermo Siereveld), Matteo Waem (46. Sky Heesen), Malik Sellouki, Gennaro Nigro, Amir Abasalem (77. Ronny Boakye), Calvin Gustina, Joel Ideho (77. Issac Dijkhuizen), Silvinho Esajas (61. Finn de Bruin), Sacha Komljenovic (77. Maikey Houwaart), Mohamed Hamdaoui