19 TOP 37 10 3 24 33
20 JUT 37 5 10 22 25

Datum plaatsing: 11-11-2023 18:19:00

Vrouwenvoetbal: ADO speelt in laatste minuut gelijk tegen Fortuna Sittard

De ADO Den Haag Vrouwen hebben zaterdagmiddag in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard op het laatste moment van de wedstrijd gezorgd voor puntendeling.

Het was zaterdagmiddag de wedstrijd van de nr. 7 tegen de nr. 4 van de Azerion eredivisie vrouwen ranglijst.

Vorige week wonnen de ADO Den Haag Vrouwen in de uitwedstrijd tegen AZ met 2-4. ADO heeft dit seizoen echter nog geen thuiswedstrijd gewonnen en dus ging het team van trainers Stephan Vos en Alex Scholte uiteraard voor de eerste thuiswinst dit seizoen. Gezien de stand op de ranglijst een moeilijke opgave en dat bleek ook uit de wedstrijd.

Fortuna zette vanaf het begin druk, creeerde veel kansen en zorgde voor een taaie verdediging waardoor ADO het moeilijk had om het spel te maken.
In de 22e minuut zette Alieke Tuin vanuit een vrije trap de Limburgse formatie op voorsprong: 0-1.
Tot de rust toe bleven de gasten kansrijk en viel er een paar minuten voor de thee bijna een tweede doelpunt voor Fortuna te noteren, maar Barbara Lorsheyd bracht redding en bovendien had scheidsrechter Hendrix al gefloten voor buitenspel.
Voor de kleedkamers werden opgezocht had ADO twee kansen om gelijk te maken: één uit een corner, die helaas geen resultaat opleverde en ook een afstandschot van Lobke Loonen werd niet beloond met een doelpunt.

De tweede helft werd door ADO Den Haag begonnen met dezelfde speelsters. alleen Fortuna paste een wissel toe.
In de 50e minuut was er kans voor Lobke Loonen op aangeven van Nikki IJzerman om de stand gelijk te trekken, maar ook die kans bracht geen verandering in de stand.
ADO werd gedurende de tweede helft wel sterker, maar meer dan de wissels viel er vooralsnog niet te noteren.
Bo Vonk werd op slag van het haags kwartiertje gewisseld voor Lakeesha Eijken en tien minuten later kwam Vanessa Susanna voor Manon van Raaij in het veld. In de laatste minuten was er een enorme kans voor Fortuna invalster Huizenga om de score uit te bouwen, maar de bal belandde gelukkig naast het doel van Lorsheyd.
In de vierde minuut van de vijf minuten extra tijd kwam dan toch de 1-1 op het scorebord door een treffer van Lobke Loonen op aangeven van Louise van Oosten. Een hele opluchting en loon naar werken!

Aanstaande vrijdag spelen de ADO Den Haag Vrouwen een uitwedstrijd tegen Telstar en op 24 november is er weer een  thuiswedstrijd voor de ADO Den Haag Vrouwen, dan is Excelsior de tegenstander.