20 JUT 37 5 10 22 25
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 04-09-2023 09:15:00

o21 Divisie 1: Valse start voor ADO Den Haag o21 bij Feyenoord

ADO Den Haag o21 is de competitie begonnen met een 3-0 nederlaag op bezoek bij Feyenoord o21. De ploeg van trainer Giovanni Franken kwam op twee gebieden te kort in Rotterdam. Op het fysieke vlak moesten de Haagse spelers het onderspit delven, maar ook het afmaken van de kansen liet de wensen over.

ADO Den Haag, Giovanni Frankentekst: Glenn Duijzer

Op de bank bij ADO Den Haag zat de doelman van ADO Den Haag O18, Caleb Kramer. Doelman Thijmen de Koning was door een blessure en ziekte van de keepers bij de A-selectie daaraan toegevoegd en zit tegen Jong AZ op de bank.
Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor de Rotterdammers. Het was dan ook niet gek dat de eerste kans voor de gastheren was. Het schot op doel van Fabiano Rust werd door zijn medespelers geblokt voordat de bal eventueel in het doel kon verdwijnen.

Stormloop
Bekomen van de stormloop in de eerste tien minuten, wist de geelgroene equipe wat meer naar voren te spelen. Een voorzet van Finn de Bruin wist de vrije staande Issaac Dijkhuizen te bereiken. Zijn kopbal verdween echter aan de voor ADO Den Haag verkeerde kant van de paal. Enkele minuten later was er een snelle omschakeling tussen Dijkhuizen en Sofyan El Hannoudi. Laatstgenoemde speelde de bal net iets te ver voor hem uit, waardoor doelman Jaimy Kroesen eerder bij de bal was.
Nog geen minuut later moest de Haagse doelman Sem Buvelot tot tweemaal optreden bij een scrimmage voor het doel. Zowel Jayden Candelaria als ook Joep van der Sluijs wisten de bal van korte afstand niet achter de Haagse doelman te krijgen.

Kansloos
Na 23 minuten was Buvelot toch kansloos op inzet van Jaden Slory vanaf de rechterkant. Niet voor de eerste keer stond Slory helemaal vrij aan de zijkant en de voorzet van Timo Zaal was dan ook mooi in de loop.
Toch was ADO o21 niet kansloos en na een mooie steekpass van El Hannoudi was het Dijkhuizen die vanaf rechts alleen op de Rotterdamse doelman af mocht gaan. Zijn inzet eindigde in het zijnet.
Rond het half uur werd het toch 2-0 voor Feyenoord. Waar ADO o21 altijd de keuze maakt om op te bouwen vanuit achter, werd nu de verkeerde keuze gemaakt en belandde de bal in de voeten van Van der Sluijs. Zijn pass van de rand van het strafschopgebied op Rust was genoeg om de Haagse verdediging uit te schakelen: 2-0.

Kans
In de laatste minuut van de eerste helft kreeg ADO o21 toch nog een kans. Verdediger Ronald Boakye stuurde El Hannoudi weg. De rappe aanvaller kwam oog in oog met doelman Kroesen te staan, die wist met een reflex de bal nog corner te tikken.
Na wat omzettingen en wissels in de rust, bleek de tweede helft qua spanning het nodige te hebben ingeleverd. Feyenoord hield de Haagse ploeg onder druk en probeerde de stand uit te breiden.
Na een uur sloegen de Rotterdammers nogmaals toe. De lange bal van de laatste man Sem Valk achter de Haagse verdediging was een prooi voor Slory. Onder druk van twee Haagse verdedigers wist hij toch de bal achter Buvelot te schieten: 3-0.

Prooi
In het laatste kwartiertje waren er nog Haagse mogelijkheden en Rotterdamse kansen. Een kopbal van Paris Elmensdorp eindigde in de handen van Buvelot en schoten van George en Hendriks waren aan de andere kant weer een prooi voor de Rotterdamse doelman.
Enkele minuten voor tijd was een steekpass van Nesto Groen op Slory net scherp genoeg en in plaats van zijn derde treffer van de dag te scoren was het een prachtige redding van Buvelot die erger voorkwam.

Ziekenboeg
Er is wel goed nieuws uit de Haagse ziekenboeg. Aanvaller Elijah Velland begint maandag weer aan de training. Voor verdediger Niels Noordhoek ziet het er op korte termijn iets minder florissant uit. De verdediger is nog enkele weken uitgeschakeld met een blessure. Beiden waren ook in Rotterdam aanwezig. Net zoals aanvaller Fabian Shajaj, die geen contract meer heeft bij ADO Den Haag en momenteel stage loopt bij een Nederlandse club. Aanvaller Abdel Belarbi is eveneens op stage en hoopt binnenkort bij zijn nieuwe club te kunnen tekenen.

Komende zaterdag staat in het Haagse Zuiderpark een thuiswedstrijd op het programma. De tegenstander is dan FC Groningen en de aftrap is om 15.00 uur. Aanstaande dinsdag staat de oefenwedstrijd tegen VELO in Wateringen op het programma, de aftrap is om 19.00 uur.