20 JUT 37 5 10 22 25
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 27-08-2023 20:15:00

KNVB beker o21: ADO na overwinning op AFC door naar volgende ronde

Dit weekend stond voor de teams uit de o21-competitie de eerste ronde van de KNVB-beker op het programma. ADO Den Haag o21 moest al om kwart over twaalf aantreden bij AFC o21 op Sportpark Goed Genoeg in Amsterdam. De Hagenaars stapten met een 2-5 zege van het veld.

tekst: Glenn Duijzer

Trainer Giovanni Franken miste een vijftal spelers voor deze bekerwedstrijd. Aimane Achemlal was ziek, Mustafa Tetik, Elijah Velland en Niels Noordhoek waren geblesseerd en Fabian Shahaj wacht nog op vrijgave van de Albanese bond. Shahaj speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij FK Partizani.

Corner
Vanaf het eerste fluitsignaal van de prima fluitende Badr Benlamkaddem was ADO Den Haag o21 de baas op het veld. Binnen een paar minuten had Sofyan El Hannoudi de 0-1 al op zijn schoen na een foute terugspeelbal. Het was echter verdediger Mauro Smit die erger voor AFC kon voorkomen. In de negende minuut was het wel raak. Uit een corner van Finn de Bruin kopte Lloyd Hendriks de bal voor het doel. Het was diezelfde El Hannoudi die de bal voor doelman Jelle Goes in het doel kopte: 0-1. Halverwege de eerste helft mocht De Bruin vanaf een meter of twintig aanleggen voor een directe vrije trap. De bal ketste via de onderkant van de lat in het Amsterdamse doel: 0-2. Nog voor rust drukte El Hannoudi het grote krachtsverschil tussen beide ploegen uit in 0-3, nadat hij een voorzet van rechts van Lorenzo Maasland op waarde inschatte.

Na de rust bleef Lorenzo Maasland in de kleedkamer achter, zijn vervanger was Joey Brandt. Bij de thuisclub waren twee wissels doorgevoerd. ADO Den Haag o21 mocht aftrappen en twintig seconden later lag de bal alweer achter doelman Goes. Met zijn derde en ADO’s vierde treffer was het El Hannoudi die met een lob van buiten het strafschopgebied ervoor zorgde dat de doelman de eerste AFC-speler was die de bal raakte. Hij mocht de bal uit het net halen: 0-4.

Misverstand
Dit was het sein voor AFC om een soort alles of niets te gaan spelen. Deze opportunistische speelstijl leverde niet direct kansen op. Dat het toch 1-4 werd kwam doordat Marouan Amkari een misverstand in de Haagse achterhoede genadeloos afstrafte. Net voor het Haagse kwartiertje was het een voorzet van Hendriks vanaf de rechterkant die door Issac Dijkhuizen ineens op zijn slof werd genomen. Doelman Goes was kansloos op deze inzet en iedere Amsterdamse hoop op meer was definitief verdwenen: 1-5.

Dat het vijf minuten voor tijd nog 2-5 werd, was meer voor de statistieken. Mitch van Kempen draaide overigens een vrije trap prachtig in de kruising en zijn naam kwam daarmee ook op het scorebord.