19 TOP 37 10 3 24 33
20 JUT 37 5 10 22 25

Datum plaatsing: 25-08-2023 21:55:00

Verslag en foto's: Eerste winst voor ADO dit seizoen in uitduel met FC Den Bosch

ADO Den Haag speelde vrijdagavond de tweede uitwedstrijd van het seizoen tegen FC Den Bosch. Na eerst op voorsprong te zijn gekomen en daarna een tegentreffer te hebben geincasseerd eindigde de wedstrijd in 1-2 voor ADO. Alle doelpunten vielen na de rust.

Een memorabele uitwedstrijd 29 jaar geleden tegen FC Den Bosch eindigde in 1-7 voor ADO Den Haag. Doelpuntenmakers waren Sier Tebbenhof, Rick Hoogendorp 2x, Harry van der Laan 2x, Jeffrey Talan en Hennie de Romijn. Onze huidige trainer Darije Kalezic, toendertijd uitkomend voor FC Den Bosch, moest die wedstrijd met rood (2x geel) het veld af.

In de selectie van vanavond maakten drie spelers hun debuut: Daryl van Mieghem, Kursad Surmeli en Justin Che ten koste van de in de thuiswedstrijd tegen Roda vorige week in de basis beginnende Werker, Asante en Komljenovic.
Kurad Surmeli, die twee wedstrijden schorsing had uitgezeten vanwege een rode kaart bij zijn vorige club, droeg deze wedstrijd de aanvoerdersband.
De deze week aangetrokken Jerry van Wolfgang maakte vanavond nog geen deel van de selectie uit.

Vanavond mochten maar 100 ADO supporters meereizen, maar die lieten zich goed horen om de spelers aan te moedigen.
Dat was mooi meegenomen want ADO had de steun hard nodig. De eerste tien minuten waren beide ploegen nog redelijk aan elkaar gewaagd. Maar daarna leek Den Bosch toch wat sterker te worden.
In de elfde minuut was het bijna raak voor de thuisploeg, Wentges kon een inzet van Vieri Kotzebue niet goed wegwerken, Waem redde de bal van de lijn.
Veerman deed vijf minuten later een poging om de bal achter keeper Roggeveen te werken, maar de bal ging over het doel.
Het spel golfde daarna heen en weer en daarna was Den Bosch in de 25e minuut heel dicht bij de openingstreffer toen Kostorz op het doel van Wentges kopte. Wentges wist de bal echter uit de hoek van het doel te halen voor de bal over de lijn ging. Enkele minuten daarna moest Wentges weer een paar keer handelend optreden. De rust werd daardoor doelpuntloos ingegaan.

Beide teams kwamen ongewijzigd uit de kleedkamers. Den Bosch had voorlopig het betere van het spel. In de 49e minuut was Kotzebue weer dicht bij een treffer, maar de thuisploeg hield er slechts een hoekschop aan over.
In de 54e minuut scoorde Malik Sellouki de 0-1 voor ADO. Veerman kwam in kansrijke positie en speelde Van Mieghem aan die de bal op doel schoot. Keeper Roggeveen redde in eerste instantie, maar in de rebound kon hij het schot van Sellouki  niet pareren. Het was het eerste doelpunt voor ADO in de drie wedstrijden die de competitie oud is.
Trainer Kalezic wisselde in de 60e minuut Che voor Siereveld.
ADO had na het doelpunt licht overwicht en de 0-2 hing meer in de lucht dan een tegentreffer, toch moest Wentges nog een paar keer reddend optreden en viel in de 74e minuut dan toch de 1-1. Doelpuntenmaker was Boumassaoudi die een paar minuten daarvoor in het veld was gekomen ten koste van Victor van den Bogert.
In de 79e minuut kwamen Komljenovic en Robyn Esajas in het veld voor Surmeli en Sellouki.
De nieuwe aanwinst Daryl van Mieghem zette ADO Den Haag vijf minuten voor tijd op 1-2 voorsprong. Tot het eind van de offciciele speeltijd  en in de zes minuten extra tijd vielen er geen doelpunten meer, waardoor ADO met drie punten op zak de terugreis naar Den Haag kon gaan maken!

Door deze overwinning is ADO van de 18e plek naar de 10e plek op de ranglijst geklommen.