19 TOP 37 10 3 24 33
20 JUT 37 5 10 22 25

Datum plaatsing: 11-08-2023 21:54:00

Verslag en foto's: De Graafschap - ADO Den Haag eindigt doelpuntloos

ADO Den Haag heeft vrijdagavond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen met een doelpuntloos gelijkspel afgesloten.

De uitwedstrijd tegen De Graafschap vorig seizoen, in april dit jaar, eindigde in 0-1 voor ADO door een doelpunt van Verheydt in de 87e minuut.

Van degenen die vorig seizoen in die uitwedstrijd speelden stonden vanavond nog maar twee spelers in de basis, Malik Sellouki en Sacha Komljenovic. Veel nieuwe spelers dus en ook een nieuwe trainer Darije Kalezic.
Kursad Surmeli speelde deze wedstrijd niet mee, hij zat nog een schorsing uit vanwege een rode kaart vorig seizoen bij zijn vorige club, het Turkse Altinordu. De nieuwste aanwinst Joel Ideho begon op de bank.

De aftrap van deze wedstrijd werd genomen door ADO supporter Vincent Regeer  samen met De Graafschap supporter Tijn van Hussel.

ADO had al snel een kans om op voorsprong te komen in de wedstrijd vanavond toen Koudossou op het doel van de Superboeren schoot, maar doelman Mees Bakker was helaas voor ADO alert. Een paar minuten later kwam de aanvallende linie van De Graafschap dreigend voor het doel van Wentges maar tot een echte kans kwam het niet. Wentges wist even later een aanval te pareren.
De grootste kans voor de thuisploeg was in de 23e minuut toen een vrije trap buiten de 16 verlengd werd, Wentges wist er gelukkig wel raad mee. Toch werd gaandeweg de eerste helft het Haagse goal meer bestookt dan die van De Graafschap. Wentges had het samen met de verdediging druk om een tegendoelpunt te voorkomen.
Ruim een kwartier voor de rust stoomde Sellouki uit het niets op naar het doel van Bakker en gaf voor op Robyn Esajas, de keeper voorkwam ternauwernood een doelpunt.
De Graafschap moest in de 30e minuut al een wissel uitvoeren. De geblesseerde Haen werd vervangen door Ratelin. De Graafschap had overwicht en de meeste kansen om op voorsprong te komen.
In de extra tijd voor de rust was er dé kans voor ADO, de bal belandde na een schot van Komljenovic echter op de lat.

ADO begon de tweede helft met dezelfde spelers als waarmee het de wedstrijd was begonnen. Het spelbeeld was wel gewijzigd. ADO had nu wat meer overwicht. In de 60e minuut kreeg Veerman in het doelgebied de bal aangespeeld door een speler van de tegenpartij, Veerman wist er echter niet goed van te profiteren. De Graafschap speler Brittijn was daarna gevaarlijk, maar Wentges bracht redding.
Trainer Kalezic wisselde in de 78e minuut Robyn Esajas voor Joel Ideho die daarmee zijn debuut maakte. Ook De Graafschap trainer Jan Vreman bracht wissels in.
Asante had, na een hakje van Veerman, in de 84e minuut een dot van een kans, maar ook deze kans werd niet afgemaakt. In de extra minuten speeltijd was er een enorme kans voor Graafschap wisselspeler Jan Lammers. Wentges wist met een katachtige beweging de bal uit het doel te houden. Kalezic bracht om de drie minuten extra tijd nog wat te rekken Struijk in voor Sellouki, maar ook die extra tijd leverde niets meer op, de wedstrijd eindigde in de stand waarmee die begonnen was: 0-0.

Volgende week vrijdag wacht de thuiswedstrijd tegen Roda JC.