20 JUT 37 5 10 22 25
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 05-08-2023 23:04:00

Oefenvoetbal: ADO Den Haag o21 verslaat na rust Westlands XI-tal

De eerste wedstrijd van het Westlands XI-tal stond zaterdag op het programma. Op het mooie sportpark Verburch was ADO Den Haag o21 de tegenstander.

ADO Den Haag, Giovanni Franken In de regenachtige eerste helft wisten de mannen van trainer Barry de Man de jonkies van ADO Den Haag goed tegenstand te bieden. Dat het Westlands XI-tal slechts twee trainingen in de benen had, was niet echt te zien.

tekst: Glenn Duijzer

De eerste mogelijkheden in deze wedstrijd waren voor de Westlandse formatie, dat speelde in het maagdelijke wit, met alleen reclame achterop. Nadat ook ADO Den Haag o21 een kans had gekregen via Enoch George, was het na een kwartier voetballen toch raak voor de Westlanders. Na een mooie actie tussen Steyn de Bruin en Tom van Veen wist de eerstgenoemde de bal net niet in de voeten van Lourens van Rooijen te krijgen. Het leverde wel een hoekschop op, die door Desley Bransen werd genomen en door de Haagse verdediging werd weggewerkt. Verdediger Kay van den Bos ontving de bal en rondde een prachtige solo af met een bekeken schot onder de uitkomende Thijmen de Koning: 0-1.

Solo
Vlak voor het half uur wist ADO Den Haag o21 gevaarlijk te worden en dat resulteerde in de 1-1. Na een vrije trap van Finn de Bruin kreeg doelman Jeffrey Wubben de bal niet onder controle en Niels Noordhoek was er als de kippen bij om de vrijstaande Lloyd Hendriks te bedienen. De Haagse aanvaller wist wel raad met deze mogelijkheid en schoot de gelijkmaker in het lege doel. Drie minuten later kwamen de geelgroenen zelfs op 1-2. Een fraaie solo van Isaac Dijkhuizen werd door doelman Wubben geblokt, maar George was sneller als de doelman bij om de bal alsnog binnen te tikken: 1-2.

De Westlandse corners waren niet van gevaarlijk ontbloot en dat bleek in de 36e minuut. De strakke corner van Desley Bransen werd van dichtbij door verdediger Nick van Vliet snoeihard in de kruising gekopt: 2-2. De speler van Maasdijk mocht de bal ongehinderd inkoppen, waarbij de Haagse doelman net niet zijn hand achter de bal kreeg. Met deze stand brak de rust aan en tijdens deze onderbreking werden de nodige spelers gewisseld.

‘Quick-combinatie’
De Westlandse trainer De Man liet slechts drie spelers staan, de rest werd gewisseld. ADO Den Haag o21-trainer Giovanni Franken wisselde vijf spelers. Direct na rust was er een ‘Quick- combinatie’ tussen George en Dijkhuizen (beide spelers zijn afkomstig van Quick), waarbij Enoch George de schutter was van de 2-3. Of het deze vroege tegenslag was of het feit dat ADO Den Haag o21 hoger druk ging zetten, waarbij het geholpen werd door de wind in de rug, maar de Westlandse selectie kwam na rust niet echt meer in het spel voor.

Stage
Nadat de tweede ‘Quick’-actie wegens buitenspel werd afgekeurd, was er aan het begin van het Haagse kwartiertje een actie van ‘Team USA’. Een mooie lange bal van Nigro Genarro op Bertin Jacquesson werd door de lange aanvaller netjes in de linkerhoek geschoten, op het moment, dat hij één-op-één stond met doelman Wubben: 2-4. Beide spelers zijn enige tijd op stage bij ADO Den Haag. Genarro is een Amerikaanse linksback van Real Monarchs, een team dat in de MLS Next Pro speelt. Jacquesson is een Franse rechter aanvaller die bij Real Salt Lake City in de MLS speelt. Overigens is Real Monarchs het tweede team van Real Salt Lake City.

Nog geen minuut later was het wederom een actie van ‘Team USA’, maar de strakke voorzet van Genarro werd bij de eerste paal gemist door Jacquesson. Gelukkig voor de bezoekers stond Isaac Dijkhuizen bij de tweede paal om de bal alsnog in de touwen te schieten: 2-5. De laatste actie was van aanvoerder Finn de Bruin, die een bal in de achterhoede van het Westlands XI-tal wist te onderscheppen en het vervolgens koelbloedig afmaakte: 2-6. Het volmaken van het halve dozijn treffers was voor arbiter Dirk Meijvogel aanleiding om direct af te fluiten.

Komende dinsdag komen beide teams wederom in actie. Op sportpark De Hoge Bomen staat de zondagploeg van Westlandia tegen het Westlands XI-tal op het programma met de aftrap om 20.00 uur. Tegelijkertijd komt op het sportpark De Kastelenring in Leidschendam ADO den Haag o21 in actie tegen gastheer RKAVV.