20 JUT 37 5 10 22 25
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 05-08-2023 10:42:00

Amerikanen overal te laat in oefenduel ADO Vrouwen

ADO Den Haag Vrouwen heeft haar eerste oefenwedstrijd met dubbele cijfers afgesloten. De ploeg van Stephan Vos en Alex Scholte won in een duel van twee keer dertig minuten met 10-0 van het Amerikaanse universiteitsteam Southwestern Pirates.

tekst: Klaas-Jan Droppert

Ruim een uur te laat werd er afgetrapt op het veld van Sportpark Prinses Irene in Rijswijk. Dit omdat de gasten van een verkeerd tijdstip uitgingen. En dat was niet het enige wat voor de Texaansen mis ging. Op het veld waren ze eveneens een tot twee stappen te laat, want al na een halfuur stond het door doelpunten van Lobke Loonen (3), Manon van Raay (2), Lysanne van der Wal en Anne van Egmond 7-0. Veelzeggend was dat doelvrouw Isa Grimmius, die alleen de eerste helft keepte, niet een keer de bal heeft beroerd. "Pas een kwartier voor onze warming-up hoorden we dat de tegenstander later kwam'', zegt Loonen. "De tijd hebben we benut door een onderlinge partij te spelen. Ja, die was een stuk spannender dan de wedstrijd."

In de tweede helft, waarin ADO slechts tien speelsters opstelde om meer weerstand te kweken, zorgden Cato Pijnacker Hordijk, Chloé Vande Velde en opnieuw Van Raay voor de 10-0 eindstand. Loonen: "Het is lang geleden dat ik nog eens met 10-0 heb gewonnen. Nee, dit was geen echte test, maar zo aan het einde van de eerste trainingsweek wel fijn om er weer in te komen."

De Limburgse spits speelde het langst (47 minuten) van iedereen en dat was waarschijnlijk ook bedoeld om een goed gevoel te krijgen. Na het vertrek van Jaimy Ravensbergen en Liz Rijsbergen naar FC Twente worden vooral van haar doelpunten verwacht. "Maar niet alleen van mij, want ik vind dat we het met zijn allen moeten doen. Ik ben wel een ander soort spits dan zij. Voor de afstemming en het aanbrengen van de accenten hebben we de komende weken nog'', aldus Loonen.

Woensdag volgt voor ADO Vrouwen de tweede tegenstander. Dan treft ze, als beide partijen het aanvangstijdstip van 16.00 uur ten minste in de gaten houden, in Bavel het Belgische OHV Leuven.