20 JUT 37 5 10 22 25

Datum plaatsing: 15-07-2023 20:10:00

Verslag en foto's: ADO verliest nipt in oefenduel van FCV Dender EH

Zaterdagmiddag speelde ADO op een bijveld van het Prinses Irenepark in Rijswijk een besloten oefenwedstrijd tegen het Belgische Dender.

Vorig seizoen werd er ook tegen de Belgische club geoefend. In de winterstop won ADO toen onder leiding van de pas aangetrokken trainer Dick Advocaat. De eindstand werd 3-1 door een hattrick van Mario Bilate.

Vanmiddag speelde ADO weer met veel spelers uit de jeugd. Dit keer onder herfstachtige omstandigheden. De regen en de harde wind teisterden het sportcomplex vooral in de eerste helft van de besloten wedstrijd.

ADO speelde nog zonder de nieuwste aanwinst Matteo Waem.
Wel speelde Asante weer voor het eerst mee sinds het begin van de voorbereiding. Wat wel opvallend was, want er gaan sterke geruchten dat Estoril de speler op het oog heeft en ook is er vanuit Noorwegen belangstelling voor de speler.
De eerdere versterking Kursad Surmeli zou de tweede helft invallen.

Dender, uitkomend in de eerste klasse B van de Belgische competitie maakte het ADO af en toe flink lastig, viel continue aan en kreeg daardoor in de wedstrijd een groot aantal corners te nemen.Toch wist het team van Darije Kalezic de wedstrijd in de eerste helft nog naar zich toe te trekken. ADO kwam op voorsprong in de 21e minuut door een doelpunt van Komljenovic: 1-0. Ruim tien minuten later had Komljenovic de kans om de voorsprong te vergroten, maar de Belgische keeper wist dat met een goede redding te voorkomen.
Asante werd in de 36e minuut gewisseld voor Niels Noordhoek.

In de rust bleef Struick in de kleedkamer achter, zijn plaats werd ingenomen door Shahaj.
Na de rust kwam Dender sterk uit de kleedkamers. Drie minuten na de hervatting maakte de Belgische ploeg de stand gelijk. En acht minuten later werd het ook nog eens 1-2 voor Dender.
Op veel wissels aan beide kanten na gebeurde er niet veel meer in de wedstrijd.
Kalezic wisselde in de 50e minuut Werker voor Siereveld en tien minuten later kwamen er negen nieuwe spelers voor ADO het veld in, waaronder de nieuwe aanwinst Kursad Surmeli. Keeper Hugo Wentges was de enige die niet gewisseld werd.
Tien minuten voor tijd werd wisselspeler Shahaj gewisseld voor Finn de Bruin. Dender bleef overwicht houden en zo eindigde de wedstrijd in 1-2 voor de Belgische club.

Opstelling ADO Den Haag: Hugo Wentges. Tyrese  Asante (36. NielsNoordhoek), Emire Ates (60. Kursad Surmeli), Daryl Werker (50. Gylermo Siereveld), Amir Absalem (60. Nigel Owusu); Dhoraso Klas (60. Robyn Esajas), Calvin Gustina (60. Kaj van Houwelingen), Sacha Komljenovic (60. Aiman Achemlal), Malik Sellouki (60. Abdel Belarbi), Rafael Struick (46. Fabian Shahaj (79. Finn de Bruin)), Amine Rehmi (60. Elijah Velland)