19 DBO 38 8 9 21 33
20 JUT 38 5 11 22 26

Datum plaatsing: 25-11-2022 23:36:00

Verslag en foto's: Overtuigende winst ADO Den Haag Vrouwen op sc Heerenveen

De ADO Den Haag Vrouwen wonnen vrijdagavond in eigen huis met 3-0 van sc Heerenveen.

Al vanaf het begin van de wedstrijd had het team van Sjaak Polak overwicht en kwamen de Friezinnen daardoor amper van hun helft af.
Eerst werd een aanval van Nikki IJzerman tot een hoekschop verwerkt, de hoekschop leverde echter nog geen resultaat op. Een kwartier later was het wel raak. Danielle Noordermeer benutte een vrije trap feilloos, zij schoot de bal recht in het doel van keepster Nina Nijstad: 1-0.
Na het doelpunt viel Wiëlle Douma geblesseerd uit, zij werd vervangen door Manon van Raay. Zij stond koud in het veld of zij verdubbelde de voorsprong: 2-0. De ongeplande wissel pakte dus zeer goed uit voor de Haagse Vrouwen.
Net voor de thee had Ravensbergen, die weer terug was van een schorsing,  een grote kans om de wedstrijd al in het slot te gooien, maar haar inzet werd gekeerd door de Friese keepster. De kleedkamer werden derhalve met de 2-0 voorsprong opgezocht.

De tweede helft was nog maar een paar minuten oud toen Van Raay vanuit een rebound haar tweede doelpunt van de avond maakte: 3-0.
Van Raay  was later vanuit 1 van de vele corners die ADO deze wedstrijd mocht nemen, dicht bij haar derde doelpunt van de avond, maar haar inzet ging naast het doel.
Afgezien van een aantal wissels die de beide trainers doorvoerden (voor ADO kwamen Pijnacker Hordijk, Balfoort en Susanna voor Van der Wal, Loonen en Rijsbergen in het veld gebeurde er niet veel meer.
ADO was nog wel dreigend, en kwam nog wel een paar keer goed voor het Friese doel, maar de doelpunten bleven verder uit.

Drie mooie winstpunten voor Sjaak Polak en zijn team!