Datum plaatsing: 26-07-1983 19:05:00

Ambtenaren in ademnood tegen FC Den Haag

FC Den Haag wilde er in sportpark De Keelkamp in Nuth tegen de ploeg van het ABP beslist geen zomeravondpartijtje van maken.

Vanaf het beginsignaal werden de voetballende ambtenaren onder druk gezet, wat vergemakkelijkt werd door de omstandigheid dat het ABP-team maar weinig verband toonde. Toch duurde het bijna een half uur, voordat Willie Ries in het ABP-doel voor het eerst moest kapituleren.

Een voorzet van Guido Pen werd door topscorer Bram Rontberg met een geraffineerd tikje afgerond (0-1).

Vijf minuten na de pauze passeerde Karel Bouwens na een fraaie Pen- Rontbergcombinatie met een schuiver invaller doelman Reinartz (0-2). De formatie van Harrie van Eijsden verscheen in de tweede helft wat vaker op de Haagse helft, maar beschikte over te weinig kwaliteiten om het de attent spelende Haagse defensie erg moeilijk te maken.

Pen en Rontberg scoorden ieder nog één keer, zodat de eindstand van het door scheidsrechter Janssen geleidde duel 0-4 werd.

De bij het ABP werkende keeper Jos Smits was door zijn club Roda JC verboden uit te komen voor het ABP-elftal.