19 DBO 38 8 9 21 33
20 JUT 38 5 11 22 26

Datum plaatsing: 16-03-2022 22:49:00

Vrouwenvoetbal: Verslag en foto's: ADO - Ajax eindigt in gelijkspel

ADO Den Haag Vrouwen heeft woensdag in eigen huis met 1-1 gelijkspeeld tegen Ajax.

Woensdagavond werd de wedstrijd die afgelopen zondagmiddag vanwege de stroomstoring die het Haagse stadion teisterde werd afgelast gespeeld.

Al in de tweede minuut kwam ADO bijna op voorsprong toen Liz Rijsbergen de bal voorgaf op Kirsten van de Westeringh. Keepster Van Eijk wist de aanval tot corner te verwerken.
Daarna waren er aan de ander kant kansen voor de voormalige ADO Den Haag speelsters Noordam en Grant.
In de 14e minuut moest trainer Sjaak Polak al noodgedwonen een wissel inbrengen voor de geblesseerde Maartje Looijen. Zij werd vervangen door Nikki IJzerman.
Twintig minuten later viel ook Pleun Raaymakers geblesseerd uit, voor haar kwam Louise van Oosten in het veld. Scheidsrechter. Voor beide overtredingen van Ajax waaruit de blessures voorkwamen trok de scheidsrechter geen gele kaart.
Het Haagse team bleef gewoon door strijden en kwam in de 41e minuut op voorsprong door een doelpunt van Kirsten van de Westeringh die zij rechtstreeks vanuit een hoekschop die zij nam, maakte: 1-0. Met die stand werd de rust ingegaan.

Na de thee had Van de Westeringh de kans om de stand verdubbelen. Zij schoot van afstand rakelings over het doel van amsterdamse doelvrouw Regina van Eijk
Ajax ging op jacht naar de tegentreffer, maar de Haagse ploeg bood goed weerstand en ontsnapte een paar maal aan het tegendoelpunt. De gevaarlijste momenten waren toen Grant voorgaf op Hoekstra die rakelings langs het doel van Barbara Lorsheyd schoot. Even later bracht Lorsheyd redding bij weer een  doelpoging van de Amsterdamsen.
In de 82e minuut was het dan wel raak toen Grant de bal achter Lorsheyd tikte.
Daarna werd er aan beide kanten gewisseld. Bij ADO kwamen na een dubbele wissel Anne Sellies en Jannette van Belen in het veld voor Liz Rijsbergen en Jaimy Ravensbergen.
Tot doelpunten kwam het niet meer. Ook niet nadat de scheidsrechter maar liefst zeven minuten (!) bijtelde, en dat voor slechts vier wisselmomenten.
In de allerlaatste minuut van die 7 extra minuten scheelde het maar een haar of ADO sloot de wedstrijd winnend af, de bal ging echter net niet helemaal over de lijn van het Amsterdamse doel. En dus eindigde de wedstrijd in 1-1.