20 JUT 38 5 11 22 26
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 22-01-2022 13:45:00

ADO Vrouwen verpest zelf het jubileum van Lorsheyd

ADO Den Haag Vrouwen zorgde gisteravond zelf voor de flinke domper bij het jubileum van Barbara Lorsheyd. De Haagse doelvrouw werd gehuldigd voor 250 wedstrijden (een eredivsierecord), maar de thuisploeg verloor wel met 0-2 van PEC Zwolle.

tekst: Klaas-Jan Droppert
En die nederlaag werkte Pleun Raaijmakers in de hand. De verdediger, die de bal van Lorsheyd kreeg, speelde de bal breed in de voeten van PEC-speler Danique Noordman. De aanvaller rondde vervolgens af. Nog voor rust kwam PEC via Celien Tiemens zelf op 0-2, waardoor de wedstrijd eigenlijk al gespeeld was.

Na de pauze probeerde ADO het nog wel. Jannette van Belen leek de aansluitingstreffer te maken, maar de invaller kopte op de paal. Dichter bij een doelpunt kwam ADO niet. "Dit is wel een enorm domper ondanks dat ik verder heel trots op het jubileum ben", zegt de international, die aan het einde van het seizoen beslist of ze doorgaat.

Aanhaken
"We wilden een gat slaan met de ploegen onder ons en aanhaken bij de top", vervolgt Van Belen. "Maar in de eerste helft zijn we tekortgeschoten. In bijna alle facetten, van rust aan de bal tot duels aangaan."

Door de nederlaag zakt de ploeg van trainer Sjaak Polak naar de zesde plek en heeft het drie punten achterstand op PEC.