Haagsche Courant (oud)

Datum plaatsing: 05-02-1923 17:40:00

Eindelijk weet ADO weer te winnen

Eindelijk slaagde ADO er weer eens in een over winning te behalen. Zij vertoonde een goede partij voetbal en zal, wanneer zo verder wordt gespeeld, de gevaarlijke zone nog wel ontkomen.

Toen scheidsrecht bliek om 2:05 uur de spelers in het veld 't  floot, steldenzich beiden elftallen als volgt op ;

VVA

Het eerste was VVA in de aanval en scheen er alles op te zetten om een overwinning te behalen. Er ontstonden dan ook eenige momenten voor het ADO-doel en hier kon nauwelijks, te koste van een corner, het leder worden weggewerkt.
Deze hoekschop belande echter in het zijnet.

Nu ging ADO tot den aanval over maar alles strandde op de VVA verdediging.Daarna gaat het spel gelijk op.
VVAkwam voor open doel te staan maar de bal ging naast. Toen 25 minuten gespeeld was wist Wim Tap op aangeven van Gerard Tap zijn club de leiding te geven (1-0).

VVA gaf den moed niet op en probeerde gelijk te maken, doch er was bij de ADO verdediging geen doorkomen aan. Drijfhout jr. moest wegens kramp het veld verlaten en werd vervangen door Horslet.Kort voor rust was het weer W. Tap die na de VVA verdediging te hebben gepasseerd no2 maakte.

Na de hervatting veroorzaakte de ADO -keeper een vrijen schop, door te lang met de bal in de hand te loopen.
Geheel ADO ging voor het doel staan, maar ondanks deze vesting werd de bal toch keurig onder de lat in gezet (2-1)
Het spel ging nu weer een tijd gelijk op. Na een mooie throughpass mate Gobiert no.3.
VVA kwam nu bijna niet meer over de helft en werd door ADO geheel ingesloten.

Uit een geknoei voor het VVA doel werd door G. Tap no.4 gemaakt. Hierop volgde eenige uitvallen van VVA en onverwachts gaf van Oudenaard de ADO Keeper van Brussel het nazien.

Na nog eenig heen en weer spelen maakt Wim Tap zijn 3e doelpunt van de middag, echter stond een van zijn teamgenoten in  buitenspel positie en wordt het doelpunt niet toegekend . Daarop floot de scheidsrechter het eindsignaal en had ADO wel verdiend overwonnen.