20 JUT 38 5 11 22 26
volkskrant.nl

Datum plaatsing: 24-04-1972 20:49:00

Den Haag laat 3-0 schieten MVV maakt toch gelijk spel

Dat FC Den Haag mentaal nog niet evenwichtig genoeg is, werd gisteren duidelijk gedemonstreerd toen het binnen twintig minuten MVV op een achterstand van 3—o zette. Een start, die nog voortvarender was, kon men zich haast niet voorstellen.

Maar, zoals dit seizoen al meer is gebleken, FC Den Haag kan de weelde van een voorsprong niet verdragen. Zelfs met zon riant perspectief bleek de ploeg van trainer Jezek niet zeker van zijn zaak. En in de tweede helft gebeurde dan ook wat men zag aankomen. Verdedigingsfouten brachten MVV weer naast de Hagenaars: 3-3.

De voortvarendheid van de FC Den Haag was oogverblindend. Ausputzer Mansveld gaf daartoe de eerste stoot. Toen hij in de zevende minuut naar voren stormde vond Berg hem zeer simpel en dat betekende 1-0  Onverwacht snel trok FC Den Haag de voordelige score door. Eerst hakte Pas knap door naar Korevaar, die scoorde en daarna zette De Caluwe een verbluffende rush op, die Hestad benutte: 3-0

Wat kon FC Den Haag nog gebeuren? Zo dachten de hooghartige spelers er kennelijk ook over, want zij gingen zich risico's veroorloven die niet verantwoord waren. Er werden dan ook veel dekkingsfouten gemaakt. Als gevolg daarvan verdween de rust uit de Haagse verdediging. Met als resultaat dat MW meer vertrouwen kreeg. Dat had voor de rust al één consequentie: Dijkstra schoot van ver tegen het been van Mansveld, waardoor doelman Thie verrast werd: 3-1.

Ondanks het feit dat trainer Jezek nadrukkelijk wees op het dreigende gevaar, bleef FC Den Haag hardleers. Dat bleek na vijf minuten reeds toen Van Rooyen de bal in de uiterste hoek afleverde: 3-1  De beslissing viel toen de verwarring in de Haagse verdediging een hoogtepunt bereikte. Uit een voorzet van Kerstgens haalde de naar voren gekomen Pleumeekers fors uit: 3-1 . FC Den Haag, ineens wel fel, had de tijd niet meer om zich te herstellen.